Producatorul spune ca masina consuma doar 3,5 la suta, insa computerul de bord arata cu 50% mai mult

Producatorul spune ca masina consuma doar 3,5 la suta, insa computerul de bord arata cu 50% mai mult
  • Cel mai nou test cu Ford Focus vine de la carwow
  • Britanicii au fost impresionati de comportamentul rutier
  • Acestia au descoperit inclusiv un consum mai mare
Distribuie pe Facebook

Unul dintre primele teste realizate in compania celei mai noi generatii a modelului Ford Focus a scos la iveala un detaliu mai putin placut: automobilul a consumat in teste cu aproximativ 50% mai mult decat anunta compania producatoare - 5,6 fata de 3,5 la suta.

Desemnat anterior unul dintre favoritii editiei din acest an a celebrei competitii Masina Anului in Europa, noul Ford Focus a revenit de curand pe mainile jurnalistilor de la carwow pentru un set si mai complex de teste.

Automobilul companiei americane a reusit sa impresioneze prin aspectul estetic, modul in care se conduce si dotarile pe care le ofera, insa a dezamagit prin calitatea anumitor materiale interioare si, mai mult decat atat, consum.

In versiunea cu motor diesel de 1.5 litri, noul Ford Focus a inregistrat o valoare aproximativa de 5.6 litri la 100 de kilometri, un plus de peste 50 de procente comparativ cu cei 3.5 litri la 100 de kilometri anuntati oficial de producator.

Daca aceasta problema nu a reusit sa te indeparteze de automobilul companiei americane, atunci afla ca preturile in Romania pornesc de la 17.950 de euro pentru varianta cu cinci usi, echipare Trend si motorizare 1.0 EcoBoost 100 CP.

Cel mai ieftin diesel vine cu o nota de plata de 19.700 de euro, suma in schimbul careia noul Ford Focus ofera o caroserie in cinci portiere, nivelul de echipare Trend si, nu in ultimul rand, un propulsor 1.5 EcoBlue cu doar 95 CP sub capota.

La polul opus avem modelul Vignale wagon, care combina o unitate 2.0 EcoBlue de 150 CP cu o cutie automata in opt trepte de viteza, disponibila la vanzare pentru 29.500 de euro - pret care nu include niciun fel de echipament optional.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2019