Test camera de bord: PRESTIGIO RoadRunner 530

Test camera de bord: PRESTIGIO RoadRunner 530
  • Filmare Full HD
  • Stabilizare electronica a imaginii
  • Mod de filmare pe timp de noapte
Distribuie pe Facebook

Am testat pentru voi Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530, mai pe romaneste o camera video auto care ofera un raport calitate-pret excelent si pe care v-o recomandam. De ce va trebuie o camera video auto, s-a mai scris pe 4Tuning. Este martorul perfect pentru ceea ce se intampla atunci cand sunteti in trafic.

Am mai scris despre utilitatea camerelor de bord si in trecut. Cert este ca o camera video este un gadget ieftin care iti poate face surprize placute. Adica poate inregistra evenimente neplacute si ai astfel dovada realitatii, poate fi un asistent in cazul accidentelor si poate inregistra intamplari amuzante ce pot deveni viral in mediul online.

Dar sa trecem la treaba si sa va povestim despre Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530, o camera video auto pe care o puteti cumpara cu doar 403,31 lei online de la www.hit.ro

Functii principale Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530

PRESTIGIO RoadRunner 530 filmeaza full HD (1920 x 1080p), este dotata cu senzor de miscare, ceea ce inseamna ca salveaza din spatiul de stocare de care dispuneti, are functie de zoom Digital 4X si functie EIS, adica stabilizare electronica a imaginii si dispune de un chipset Ambarella A5S30. Pentru vizualizarea confortabila a content-ului inregistrat, camera portabila auto de la Prestigio dispune si de un display de tip LCD wide de 2,7 inci.

Camera are un senzor de imagine CMOS (3MP) si ofera si filmare Super Night Mode, adica poate inregistra imagini de calitate superioara chiar si atunci cand sofati noaptea, ceea ce este foarte important.

Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530 face si fotografii daca device-ul este setat pe aceasta functie si dispune de continuous MultiShot. Calitatea foto este multumitoare.

Prestigio RoadRunner 530Prestigio RoadRunner 530

Ce gasesti in cutie?

In pachet gasiti Prestigio car DVR, un cablu USB, suportul de prindere, un mic ghid de utilizare, incarcator de masina si certificatul de garantie. Cardul micro SD NU este inclus in pachet.

Descriere generala

Camera are dimensiuni reduse (vedeti fotografia) si ofera suport detasabil. Pe o latura veti gasi mufa AV OUT pentru conectarea la televizor), un orificiu pentru reset si slotul pentru cardurile microSD. Pe cealalta latura device-ul gazduieste mufa HDMI, microfonul si mufa micro USB.

Difuzorul si blitul camerei se afla in proximitatea senzorului foto.

Partea frontala gazduieste LCD-ul de 2,7 inci cu format 16:9, un buton multifuntional care actioneaza asemenea unui joystick pentru setari, butonul "Mode", care aduce pe ecran configurariile disponibile si setarile principale, inclusiv alegerea intre functia foto si cea video. Tot aici avem si butonul stop.

Partea superioara a Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530 gazduieste conectorul la suportul de prindere si butonul ON/Off.

Suportul ascunde o surpriza placuta, respectiv inca o mufa micro USB ce alimenteaza camera, prin intermediul cablului dedicat conectat la mufa auto "bricheta".

Camera ofera, fara alimentare, dupa un ciclu de incarcare de aproxmativ 3 ore, in jur de jumatate de ora de functionare (filmare full HD cu sunet), insa posibilitatea conectarii permanente la sursa electrica gasita in dotarea oricarui automobil elimina inconvenitul capacitatii reduse a bateriei de capacitate mica a device-ului.

Prestigio RoadRunner 530Prestigio RoadRunner 530Prestigio RoadRunner 530

Functionare

Camera porneste direct in modul filmare. Accesarea clipurilor si fotografiilor se face printr-o singura apasare a butonului Mode.

Navigarea intre fisiere se face prin folosirea butonului multifunctional central.

O a doua apasare a butonului Mode va aduce in fata Configurarile camerei. Puteti regla rezolutia video, dimensiunea fotografiilor (maxim 5MP nativ), timpul de raspuns la pornire si oprire a inregistrarii, activarea sau dezactivarea modului de Detectare a Miscarii, volumul din difuzorul device-ului, limba de operare, data si ora ce vor fi afisate si integrate in inregistrarea video, modul de afisare, optiunea de formatare a cadrului de memorie si selectarea tipului de semnal TV PAL/NTSC.

Apasarea butonului multifucntional Joystick inchide sau deshide LCD-ul fara sa afecteze, insa, procesul de filmare.

Ce ne place la Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530:

Dimensiunea redusa
Design-ul inspirat
Usurinta in utilizare
Accesul facil la setarile multiple
Dotarea cu HDMI
Calitatea VIDEO foarte buna
Functia de Zoom (chiar daca este digital, Zoom-ul este de calitate).
Stabilizarea electronica a imaginii este decenta
Pretul mic in raport cu functiile oferite

Ce ar putea fi imbunatatit la Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530:

Suportul pentru parbriz nu este foarte ferm, iar operarea manuala a camerei in momentul filmarii duce la miscarea aparatului, implicit a unghiului de filmare. Cu alte cuvinte, umblati cu grija la "butoane".

Autonomia foarte mica a bateriei - era de dorit macar o ora de filmare FullHD fara necesitatea conectarii la sursa de alimentare a masinii.

Concluzie:

La pretul de 403 de lei, Car Video Recorder PRESTIGIO RoadRunner 530 este un device care face mult mai mult decat ai putea deduce la prima vedere, are functii si setari multiple si, mai presus de toate, ofera o calitate a filmarii excelenta.

Camera aceasta poate fi achizitionata de AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Prestigio RoadRunner 530
mai multe