Toti vor sa-si schimbe Golf-ul GTI cu un i30 N. Masina lor preferata a pierdut liniuta fara drept de apel

Toti vor sa-si schimbe Golf-ul GTI cu un i30 N. Masina lor preferata a pierdut liniuta fara drept de apel
  • Noul i30 N este primul hot-hatch din istoria Hyundai
  • Are un motor turbo de 2.0 litri
  • Rivalizeaza tu Golf GTI, Civic Type R sau Peugeot 308 GTI
Distribuie pe Facebook

Volkswagen-ul Golf GTI este fara indoiala unul dintre cele mai populare (daca nu chiar cel mai popular) hot-hatch din industria auto. Numai ca acest segment s-a cam aglomerat in ultimii ani, astfel ca modelul german are acum si rivali de temut. Spre exemplu noul Hyundai i30 N.

In urma cu ceva timp, Hyundai a luat decizia sa puna mai mult accent pe sportivitate si sa infiinteze o divizie de performanta. Pentru a o conduce, sud-coreenii au apelat la un personaj cu experienta in domeniu: Albert Biermann, fostul inginer sef de la BMW M.

Primul model lansat de nou-infiintata divizie N este bazat pe hatchback-ul i30, care a devenit astfel un hot-hatch si a intrat intr-un segment dominat de nume precum Volkswagen Golf GTI, Honda Civic Type R sau Peugeot 308 GTI.

Modelul asiatic a inceput deja sa dea din coate si sa-si provoace adversarii, iar in clipul video de mai jos, acesta se ia la tranta cu "regele" Golf GTI.

Inainte sa dai play, mai trebuie sa stii ca ambele hot-hatch-uri ascund sub capota un motor turbo de 2.0 litri, care in cazul lui i30 N dezvolta 250 sau 275 de cai putere, iar Golf-ul GTI trebuie sa se multumeasca cu 230 de cai sau 245 daca vorbim de editia Performance.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Teste Auto DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2018