Top 10 masini preferate de doctorii din Romania

Top 10 masini preferate de doctorii din Romania
  • Mercedes S Class, preferata doctorilor de elita
  • Golful, masina iubita de doctorite
  • G Class, SUV-ul suprem pentru profesori
Distribuie pe Facebook

Dupa ce te plimbi cu saptamanile prin spitalele din Bucuresti ca sa rezolvi niste probleme de sanatate, ajungi sa cunosti preferintele doctorilor in materie de automobile. Iata cele mai dorite masini in randul doctorilor primari din capitala.

1. Mercedes-Benz S Class

Cand esti doctor cu experienta care operezi zeci de oameni in fiecare luna, ai strans cu siguranta bani suficienti incat sa-ti permiti o casa frumoasa cu garaj. Si ce poti sa bagi in garaj altceva decat un S Class? La orice spital mare din Bucuresti veti merge, in parcarea doctorilor, acolo unde pacientul de rand nu are voie sa parcheze, o sa vedeti cateva S Class-uri. Si dupa numerele personalizate va puteti da seama si caror doctori le apartin. De departe, masina cea mai dorita de medicina romaneasca de varf este nava-amiral de la Mercedes.

Masinile doctorilor

2. BMW Seria 5

Nu stim de ce, insa BMW Seria 7 nu are un succes asa de mare ca S Class in randul doctorilor. In schimb, am vazut cateva Seria 5 din generatia noua, chiar si in varianta break, semn ca sunt destui doritori ai unei masini de familie incapatoare. Oricum, si un Seria 5 plin de dotari, cu motorizarea care trebuie, poate ajunge la pret de S Class, deci oricum banii nu sunt o problema cand ai buzunarele largi si, pe langa salariul marit zdravan, primesti cu draga inima plicuri din toate partile.

Masinile doctorilor

3. Mercedes-Benz CLS

Meseria de doctor in Romania este printre cele mai banoase. Nu degeaba nu se inghesuie multi doctori din sistemul romanesc sa plece afara, chiar daca pe salarii mult mai mari. Deoarece, la noi, salariul clasic se mareste de vreo 6-7 ori prin intermediul "plicului" traditional care nu este impozitat si taxat. Iar acesti bani sunt suficienti pentru ca doctorii sa detina masini scumpe, cum este si cazul limuzinei CLS, intalnita la 3 spitale din Bucuresti exact langa intrarea principala a doctorilor. Probabil e vorba de doctori mai tineri care nu au nevoie de spatiul si confortul unui S Class, ci vor o masina care sa arate bine.

Masinile doctorilor

4. Jeep Wrangler

Un doctor de la Fundeni mi-a spus ca vrea sa-si monteze niste suspensii inalte pe Wrangler, deoarece foloseste masina pentru off-road. Iarna vrea sa se duca pe plajele nordice ca sa faca sportul ala extrem cu zmeu si placa, kyte-boarding parca i se zice, iar vara se duce pe coclauri la munte ca sa fotografieze natura. Omul este tanar, fara copii, iar banii incasati ii investeste in hobby-urile sale, ceea ce e chiar misto. In plus, este intr-un club de off-road alaturi de alti doctori care au tot Wrangler.

Masinile doctorilor

5. Audi A7

Doctorul care imi facea antibioticul in dos din 6 in 6 ore avea un Audi A7 cumparat de nou. Si era tare mandru de el, fericit nevoie mare. Diesel, evident, asa cum sunt majoritatea masinilor din Romania, ca sa consume putin, tractiune Quattro si cu echipare full. Pret de referinta vreo 98.000 de Euro, luat cu banul jos. Zicea ca inainte a avut Mercedes, dar ca a trecut la Audi ca se simte mai sportiv si ca arata mult mai bine, in opinia sa.

Masinile doctorilor

6. Toyota Land Cruiser

Exista si doctori ceva mai practici, care nu vor sa aiba probleme in trafic indiferent de anotimp. Asa ca isi cumpara SUV-uri. Iar un SUV foarte popular in randul doctorilor din Bucuresti este Toyota Land Cruiser, o ditamai masina extrem de fiabila, incapatoare si care nu cunoaste limite. In timp ce unii vor sa-si etaleze succesul prin masini premium, sunt unii care doar isi indeplinesc visul de-o viata, acela de a avea automobilul plurivalent cu care sa mearga in vacante, in varf de munte, la mare, fie iarna, fie vara, fara batai de cap. Am vorbit cu un doctor sofer de Land Cruiser, dar cu siguranta nu era singurul.

Masinile doctorilor

7. Volkswagen Golf

Singurele pe care Volkswagen le mai pacaleste ca produce masini bune sunt doamnele. Doctoritele prefera hatchback-ul clasic Golf, o masina care nu este nici mica, dar nici mare, care este usor de condus si care consuma putin. Am vazut si managere de spital, dar si doctorite-profesoare, care castiga bani foarte multi, dar care nu vor sa epateze cu masini extravagante asa cum fac colegii lor de sex masculin, asa ca isi cumpara Golf. Pe cat de cinstita e masina, pe atat de buna este pentru o femeie.

Masinile doctorilor

8. Kia Sportage

O alta masina "decenta" cumparata in special de doctorite si doctori mai in varsta este Kia Sportage. Am auzit pe cineva vorbind ca are nevoie de anvelope pentru iarna la Sportage si am vazut o doamna doctor de la Sf. Ioan coborand dintr-un Sportage, model nou. Este genul acela de masina cuminte, care nu tradeaza veniturile mari, cumparata cu capul, nu cu sufletul, ca sa-si faca treaba si nu ca sa se laude. Pana la urma, este o masina obisnuita pe care si-o permite mai tot omul, buna atat iarna, cat si vara, indiferent de suprafata de rulare.

Masinile doctorilor

9. Mercedes-Benz G Class

La Floreasca troneaza mereu la intrare un superb G Class detinut de un cunoscut profesor-doctor apropiat de-al pistolarului Nastase. Dar nu e singurul spital in care lucreaza doctori cu incasari multe, care accepta la plic de la cateva mii de Euro in sus pentru o operatie mai nasoala pe cord deschis. Atunci cand ajungi la un alt nivel de medicina, adica atunci cand uiti ca ai salariu de la stat care iti intra pe card lunar, nu iti mai ajunge nici S Class, asa ca vrei masina care este si mai scumpa. Si uite asa treci la clasa G.

Masinile doctorilor

10. Mitsubishi ASX

Ultimul pe lista noastra este inca un SUV, dar mai... decent. Este un SUV cumparat de doctorii mai tineri, fara experienta, la care nu se inghesuie lumea cu operatiile si care nici nu sunt sefi de sectie. E vorba de Mitsubishi ASX, populara in randul doctorilor si in provincie, nu doar in Bucuresti. Este o masina cam ca Kia Sportage, dar putin mai compacta, accesibila si destul de potenta pe teren accidentat. Am intalnit la spitalele din Bucuresti 3 doctori care aveau ASX, iar doi dintre ei, nemultumiti de cei 150 cp scosi din motorul 1.8 diesel, au apelat la Cip Tuning ca sa creasca puterea, acum fiind cu adevarat fericiti.

Masinile doctorilor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Masinile doctorilor
mai multe