Anunt de ultima ora. Cati bani castiga BMW la fiecare masina vanduta

Anunt de ultima ora. Cati bani castiga BMW la fiecare masina vanduta
  • Daimler AG si BMW au castigat anul trecut 5.000 de dolari la fiecare masina vanduta
  • Porsche, in schimb, a avut un profit de peste 17.000 de dolari per exemplar livrat
  • Lider incontestabil este insa Ferrari, cu 90.000 de dolari obtinuti la fiecare automobil
Distribuie pe Facebook

Un calcul realizat de publicatia Bloomberg arata ca producatorul bavarez a inregistrat in 2016 un profit de aproximativ 5.000 de dolari la fiecare automobil livrat.

Producatorii germani de automobile de lux au avut parte de un 2016 cu rezultate cel putin interesante din punctul de vedere al profitabilitatii.

Conform unui calcul realizat de publicatia Bloomberg, atat Daimler AG, cat si BMW au castigat anul trecut circa 5.000 de dolari la fiecare masina vanduta.

Rivali de-o viata, cei doi mari jucatori din industria constructoare de masini sunt insa cu mult in urma companiei Porsche, de exemplu.

Desi a livrat numai 238.000 de exemplare in cursul lui 2016, marca din Stuttgart a inregistrat anul trecut un profit de peste 17.000 de dolari per exemplar.

Unul dintre secretele care stau in spatele acestei impresionante performante are legatura cu pretul extrem de mare al modelelor Porsche.

In Statele Unite ale Americii, de exemplu, cel mai ieftin automobil al marcii din Stuttgart - in speta crossoverul Macan - porneste de la 47.500 de dolari.

Nu multe dintre exemplarele livrate sunt servite insa alaturi de pachetul standard, majoritatea clientilor cheltuind cateva mii de dolari si pe optionale.

Greu de trecut cu vederea, reusita celor de la Porsche este umbrita de Ferrari, care a castigat in 2016 aproximativ 90.000 de dolari la fiecare automobil vandut.

Suma in cauza include, ce-i drept, si veniturile din accesorii, motoare, parcuri de distractie sau alte alte activitati care nu au legatura cu masinile.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 21 Martie 2017