Dacia a vandut peste o jumatate de milion de unitati in 2014

Dacia a vandut peste o jumatate de milion de unitati in 2014
  • Dacia Sandero a fost cel mai bine vandut model
  • Ultimul loc in topul preferintelor este Lodgy
  • 80% din vanzarile de Sandero, realizate in tarile Europei de vest
Distribuie pe Facebook

Dacia stie sa-si continue cu acelasi succes povestea si reuseste sa doboare record dupa record. In 2014, marca romaneasca a reusit sa vanda un numar de 511.465 de automobile la nivel global, o crestere cu 19 procente fata de anul 2013. Se pare ca si in 2015, asa cum era de asteptat, Dacia se asteapta la o noua crestere a vanzarilor.

Dacia a reusit anul trecut sa vanda la nivel global 511.465 de masini, o crestere cu 19% fata de anul anterior si cel mai probabil un numar mai mic decat urmeaza sa vanda in 2015. Este cel mai mare numar de vehicule comercializate de cand exista marca romaneasca pe piata, adica inca din anul 1968. In 2014, tarile cele mai bune pentru piata de vehicule Dacia au fost Franta, Germania si Spania, dar si Turcia, Algeria sau Maroc.

Anul trecut, Dacia a reusit sa vanda 169.021 de unitati model Sandero si Sandero Stepway, 160.318 de unitati Duster, 98.849 de unitati Logan si Logan MCV), 56.214 de unitati Dokker in ambele variante de caroserie si 27.063 de masini Lodgy. Modelul Sandero, adica un Logan hatchback, a reusit sa ocupe primul loc in clasamentul celor mai cautate modele datorita vanzarilor din Europa de Vest, locatii in care au fost realizate peste 80% din totalul de vanzari.

Din nefericire pentru tara noastra, tara care gazduieste cea mai mare uzina de fabricare a vehiculelor Dacia, nu se situeaza in top 7 al tarilor care au cumparat modelele marcii. Pe primul loc se pozitioneaza Franta, urmata de Germania si Spania, dupa care urmeaza Italia, Algeria, Turcia si Maroc. Romania este pe locul 8 in ceea ce priveste vanzarile, cu 29.625 de unitati vandute anul trecut, peste Marea Britanie, Belgia si Polonia. Asa cum era de asteptat, la noi tara clientii au preferat modelul Logan sedan.

Este clar ca Dacia, cu ajutorul Grupului Renault, a stiut sa-si joace cartea an dupa an. Si in 2015 se estimeaza o crestere a vanzarilor la nivel global, mai ales ca Dacia urmeaza sa inaugureze showroom-uri noi in cateva tari importante, precum Israel. Iar zvonurile conform carora sigla Dacia urmeaza sa fie montata pe doua modele noi, un automobil din clasa mini de oras si un crossover de dimensiuni mai reduse decat Duster, nu poate decat sa ne bucure si sa stimuleze mai mult vanzarile marcii romanesti. Poate ca o autostrada intre Pitesti si Sibiu ar stimula si mai mult productia, iar orice zvon conform caruia francezii vor sa plece din tara noastre va fi spulberat.

Distribuie pe Facebook
mai multe