Dacia, din nou la vanzare in Marea Britanie

Dacia, din nou la vanzare in Marea Britanie
Distribuie pe Facebook
Marca Dacia va reveni pe piata din Marea Britanie la inceputul anului urmator, insa de data aceasta masinile vor fi foarte diferite de cele vandute in anii 1980, informeaza portalul de Internet just-auto.com.
La aproximativ 30 de ani dupa modelul Aro 10, marca Dacia va reveni pe piata britanica cu modelul SUV Duster si hatchback-ul Sandero. Cele doua modele vor avea volanul pe partea dreapta si vor fi produse la uzina Renault Nissan Alliance din Chennai, India.
Deocamdata nu s-a decis daca pe lista de modele Dacia comercializate in Marea Britanie va fi adaugat si monovolumul Lodgy deoarece pana acum acest model nu este disponibil decat in varianta cu volanul pe partea stanga.
Directorul de dezvoltare al marcii Dacia, Rafael Treguer, a declarat ca dealerii britanici au vazut deja modelele Dacia destinate a fi comercializate in Marea Britanie, iar reacatia lor a fost una pozitiva. Masinile Dacia vor fi vandute in cadrul retelei Renault UK si, posibil, via internet, o modalitate testata pana acum doar in Italia si Olanda. Cu toate acestea, masinile vor fi vandute la pretul din showroom, indiferent daca este vorba de clienti individuali sau flote de vehicule. "Este o strategie care pentru noi a functionat pe toate celelalte piete. Nu conteaza daca cumperi o masina , 10 sau 100, pretul pe care il platesti este cel afisat", a declarat Rafael Treguer.
Deocamdata nu au fost anuntate preturile pentru Marea Britanie, insa masinile Dacia au fost concepute initial pentru a costa mai putin de 7.000 de lire sterline.

Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit in opt ani un jucator de notorietate pe piata auto europeana. Saptamana trecuta, la Salonul Auto de la Geneva, constructorul auto de la Mioveni, aflat in proprietatea grupului francez Renault din 1999, a dezvaluit cel mai nou model al gamei, Dacia Lodgy.

Distribuie pe Facebook
mai multe