Dacia Duster incepe sa devina cel mai bine vandut SUV din Europa

Dacia Duster incepe sa devina cel mai bine vandut SUV din Europa
  • Aproximativ 50% din numarul total de masini noi inscrise sunt Dacia
  • 2018, anul care va aduce noi recorduri de inmatriculari
Distribuie pe Facebook

Polonia, o tara care reprezinta una din cele mai importante piese auto pentru marca romaneasca, anul 2017 a fost un real succes. Mai ales pentru Duster care a devenit in aceasta tara cel mai vandut SUV.

Anul trecut a fost unul excelent pentru marca romaneasca de la Mioveni, pe toate pietele in care este prezenta. Insa Polonia, o tara foarte importanta pentru comertul auto, Dacia a inregistrat cresteri masive, devenind marca cea mai indragita. Modelul Duster s-a vandut in 9542 de unitati in Polonia si a devenit cel mai vandut automobil de tip SUV, peste modele cu traditie precum Nissan Qashqai sau Hyundai Tucson.

In 2017, Polonia a mai inregistrat un record important, fiind inmatriculate aproape 500.000 de masini, o crestere cu 16.9% fata de anul 2016. O comparatie buna este ca doar in luna decembrie, polonezii au inmatriculat 48.000 de unitati, adica in jur de 50% din numarul total de masini noi inscrise in Romania, tot anul. Ceea ce inseamna ca Polonia este o tara cu o piata in plina expansiune.

Pe langa Duster, polonezii au mai cumparat Logane, Sandero sau Dokker, totalizand 23.971 de masini Dacia inscrise. Si se pare ca in 2018 lucrurile vor exploda din nou. Mai ales datorita noului model Duster care inca nu a fost pus in vanzare, dar care promite sa inregistreze vanzari record la nivel mondial.

TEST-DRIVE DACIA DUSTER 2018

Distribuie pe Facebook
mai multe