Dacia, o poveste de succes care implineste un deceniu

Dacia, o poveste de succes care implineste un deceniu
  • Dacia Logan s-a lansat pe 2 iunie 2004
  • Este primul produs realizat de francezii Grupului Renault
  • In 2012 s-a lansat generatia cu numarul 2 de Dacia Logan
Distribuie pe Facebook

Dacia aniverseaza 10 ani de la lansarea pe piata a modelului Logan. Adica sarbatoreste 10 ani de succes dobandit prin strategia companiei de a oferi clientilor din toata lumea automobile accesibile, robuste si eficiente.

La Palatul Parlamentului, nemuritorul Ion Iliescu dezvelea primul automobil romanesc ce promitea succesul marcii autohtone. E vorba de Dacia Logan, un automobil de culoare gri platine, care este pastrat in Centrul Tehnic de la Titu. Avea sub capota un motor de 1.4 litri care inainte echipa si modelul Solenza, dar mai presus de toate, era prima masina romaneasca demna de a fi exportata in numar mare si care a intrat la sufletul europenilor.

Dupa Dacia Logan au urmat cateva versiuni de caroserie, cum ar fi MCV, pick-up sau VAN, dupa care modelul hatchback Sandero, Duster si in cele din urma Lodgy si Dokker. Acum cativa ani, Dacia Logan a ajuns la generatia cu numarul doi si a primit o alta infatisare, mai eleganta si mai moderna. Iar gamele de motorizari s-au marit, inclusiv cu propulsoare TCe, turbo, pe benzina.

Fara indoiala, Dacia a devenit un real succes datorita implicarii francezilor de la Renault. Strategia marcii a fost de a oferi vehicule accesibile, oferind strictul necesar, dar si dotari de confort si siguranta destule astfel incat masina romaneasca sa fie cumparata chiar si de cei mai pretentiosi straini din toate colturile lumii. Nu degeaba, Dacia a vazut in ultimii ani cea mai mare crestere pe pietele vestice, in tari precum Franta, Spania, Italia si Germania.

Am mai scris in repetate randuri, de ce trebuie sa respectam marca noastra romaneasca, Dacia. Chiar daca politicienii isi bat joc de investitori, la fel de mult cum isi bat joc si de noi, soferii, macar noi, ca romani, trebuie sa apreciem si sa iubim marca romaneasca ce ne face cinste in toata lumea.

Distribuie pe Facebook
mai multe