Europenii cumpara si altceva inafara de BMW si VW. Opel a vandut peste un milion de vehicule si nu se opreste aici

Europenii cumpara si altceva inafara de BMW si VW. Opel a vandut peste un milion de vehicule si nu se opreste aici
  • Opel a vandut peste un milion de vehicule in primele 10 luni ale anului
  • Nemtii au trecut de acest prag mai devreme decat anul trecut
  • Cel mai bine-vandut model a fost Astra
Distribuie pe Facebook

Constructorul german a anuntat ca a vandut mai mult de un milion de autovehicule in Europa in primele 10 luni ale anului. Nemtii au atins aceasta borna cu aproximativ doua saptamani mai devreme decat anul trecut.

In ultimii ani, constructorul din Russelsheim a crescut extrem de mult pe toate pietele pe care activeaza. Investitiile facute cu cap si modelele dezvoltate pe gustul clientilor a facut ca Opel sa se situeze langa marii constructori de automobile germani precum Mercedes, BMW sau Volkswagen.

Dezvoltarea brandului continua, dovada sta faptul ca deja a atins pragul de un milion de autovehicule vandute. Mai exact, in primele zece luni ale anului, nemtii au comercializat cu 45.000 de vehicule mai mult decat cele 977.000 de anul trecut.

Mai mult decat atat, Opel a trecut de pragul de un milion de vehicule cu aproximativ doua saptamani mai devreme fata de anul precedent.

Peter Christian Kuspert, vicepresedinte de vanzari si servicii post-vanzare, a declarat ca nemtii nu se opresc aici si ca "Opel isi continua traiectoria de crestere. Aceste cifre demonstreaza ca modelele noastre noi sunt bine primite, iar in 2017 vom ridica stacheta prin lansarea a sapte modele noi, un demers fara precedent in istoria Opel. Noile modele ne vor asigura, de asemenea, o prezenta mai puternica pe segmentele de piata cu potential ridicat."

Constructorul german de automobile are planuri mari de viitor, dorind sa lanseze 29 de modele noi in urmatorii 4 ani. Asa cum spunea si Kuspert, aceasta ofensiva de modele va incepe inca de anul viitor, cand gama Opel se va imbogati cu 7 noi modele. Pe langa electrica Ampera-e, va veni noua generatie Insignia disponibila in varianta sedan cu cinci usi, station wagon si autovehicul de teren, va fi disponibila o versiune noua a modelului Vivaro, crossover-ul Crossland X, si un alt nou-venit, despre care nemtii nu au dat nicio informatie deocamdata.

In ceea ce priveste vanzarile fiecarui model din acest an, Astra conduce clasamentul cu aproximativ 235.000 de unitati vandute. Mai mult decat atat, nemtii au primit deja alte 300.000 de comenzi pentru "Autovehiculul anului 2016" in Europa.

Cel de-al doilea model care se bucura de o popularitate iesita din comun este nimeni altul decat SUV-ul compact Mokka X. Desi poate fi comandat pe Batranul Continent doar de cateva luni, au fost primite pana in acest moment mai mult de 75.000 de comenzi.

Opel sta foarte bine si in ceea ce priveste cota pe piata europeana, care a crescut usor la 5,81%, inregistrand cresteri pe 12 piete. Nemtii au reusit aceasta performanta demna de admirat in ciuda retragerii complete a companiei de pe piata rusa, si mai ales intr-o perioada in care competitia este extrem de acerba,

Distribuie pe Facebook
mai multe