Fabrica Mercedes-Benz din Ungaria a bagat si schimbul 3 ca sa faca fata cererii

Fabrica Mercedes-Benz din Ungaria a bagat si schimbul 3 ca sa faca fata cererii
  • Uzina din Ungaria numara 3400 de angajati
  • Mercedes a vandut de la inceputul anului peste 55.000 de masini compacte
  • Vanzarile modelelor cu tractiune fata au crescut
Distribuie pe Facebook

Mercedes nu este fabricat numai in Germania, asa cum s-a intamplat pana in epoca modernizarii. Una din uzinele secundare este in Ungaria, la Kecskemet. Aici, pentru ca se fabrica modelul compact CLA care se bucura de multe comenzi, angajatii au ajuns sa lucreze in 3 schimburi.

Fabrica de masini compacte ale marcii Mercedes-Benz din Ungaria o duce foarte bine. Atat de bine, incat ungurii au mai angajat un schimb, pentru a face fata comenzilor de autoturisme compacte. Adica de Clasa A, B si noul sedan compact CLA incep sa aiba cerere mai mare decat clasicele serii cu tractiune spate sau integrala. In Ungaria, la Kecskemet, uzina Mercedes fabrica numai doua modele: CLA si Clasa B. Insa comenzile tot mai mari de CLA au facut ca ungurii sa puna lemn pe foc mai serios si sa lucreze non-stop.

Cot la cot cu uzina din Ungaria lucreaza si fabrica din Rastatt, din Germania. Se pare ca in ultimele luni, angajatii de la cele doua uzine au fost nevoiti sa lucreze si in week-end pentru a face fata cererii. Acum, de cand lucreaza in 3 schimburi, se pare ca Mercedes reuseste sa tina pasul cu comenzile de CLA.

"De curand, productia noastra nu prea a mai facut fata cererii cauzate de dezvoltarea dinamica a vanzarilor masinilor noastre compacte. Acesta este motivul pentru care am ales sa facem un program in 3 schimburi si pentru uzina din Ungaria" spune CEO-ul Daimler, Dr. Dieter Zetsche.

Vanzarile gamei compacte de la Mercedes a vazut o continua crestere, compania reusind sa vanda 28.211 vehicule doar in februarie 2014. E vorba doar de modele cu tractiune fata. Iar acest numar inseamna o crestere cu 27,4 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. In total, anul acesta, Mercedes a vandut peste 55.000 de autoturisme compacte.

Pe viitor, nemtii prevad o continua crestere, dupa ce se va pune in vanzare di crossoverul compact GLA, lansat pe 15 martie. Conform datelor oficiale, Mercedes-Benz a vandut anul trecut 371.399 de autoturisme, avand o crestere uriasa de 64% fata de anul 2012. Asadar, nu trebuie sa ne mire daca in 2014 vom vedea o crestere asemanatoare fata de 2013, datorita modelelor compacte care sunt mai accesibile si se vand mai bine decat limuzinele.

Distribuie pe Facebook
mai multe