Inca o palma data nemtilor: Tesla Model 3 bate Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class la vanzari, in Europa

Inca o palma data nemtilor: Tesla Model 3 bate Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class la vanzari, in Europa
  • Noua Tesla Model 3 a fost in luna februarie cea mai vanduta masina cu propulsie electrica din Europa
  • Automobilul a reusit sa depaseasca la numarul de unitati comercializate inclusiv A4, Seria 3 si C-Class
Distribuie pe Facebook

In prima sa luna pe Batranul Continent, cea mai accesibila masina din istoria companiei Tesla a reusit sa surclaseze competitia. Noul Model 3 a batut atat concurenta electrica, cat si modelele traditionale, cu motoare termice.

Cel mai accesibil produs din scurta istorie a companiei Tesla, noul Model 3 a fost anuntat in prima parte a anului 2016 si a reusit sa adune peste 300.000 de comenzi inca din primele saptamani de la lansare. Luna trecuta, dupa o lunga perioada de asteptare, celebrul automobilul cu propulsie electrica de peste Ocean a ajuns si in showroom-urile europene.

Asemeni poporului american, clientii de pe Batranul Continent s-au ingramadit sa puna mana pe un exemplar al masinii care concureaza atat impotriva unor nume precum BMW i3, Nissan Leaf sau Renault Zoe, cat si vehicule ca Audi A4, BMW Seria 3 ori Mercedes C-Class.

Pe parcursul lui februarie, cel mai accesibil produs din scurta istorie a companiei Tesla a inregistrat putin peste 3.600 de unitati comercializate. Acest rezultat pozitioneaza noul Model 3 pe prima treapta in topul vanzarilor realizate de clasa medie premium, dar si pe primul loc in segmentul destinat automobilelor cu propulsie complet electrica.

Respectiva performanta este cu atat mai impresionanta cu cat celebra masina americana nu s-a vandut in ultima luna a iernii si intr-o configuratie cu volan pe dreapta, pentru Marea Britanie, situatie care ar fi facut ca diferenta fata de concurenta sa fie si mai mare.

In timp ce noul Model 3 doboara record dupa record, Tesla a prezentat de curand cel mai accesibil SUV din istoria companiei. Este vorba despre mult anticipatul Model Y, automobil programat sa ajunga pe strazi inainte de sfarsitul anului 2020, in diferite versiuni: cu unul sau doua motoare electrice, alaturi de un sistem de tractiune spate sau integrala.

Vanzari Tesla Model 3

Vanzari Tesla Model 3

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 27 Martie 2019