Inmatricularile Dacia cresc in Franta, pe o piata in scadere

Inmatricularile Dacia cresc in Franta, pe o piata in scadere
Luna august a adus marcii de automobile Dacia mai multe inmatriculari decat s-ar fi asteptat producatorii, in conditiile in care piata se afla scadere cu un procent de peste 11,4%.
Distribuie pe Facebook

In ultima luna a verii, Dacia a crescut la 5.975 de unitati inmatriculate, temperandu-si declinul inregistrat in primul trimestru al anului, de 1,7%. Singurele marci care au intrecut Dacia la cresterea numarului de inmatriculari vara aceasta sunt Hyundai (cu un plus de 52%) si Mercedes (cu 31%). In plus, cota de piata a brandului grupului Renault a urcat de la 4,55% in august anul trecut, la 6,22% in aceeasi perioada a anului curent.

Performantele Dacia sunt cu atat mai impresionante, cu cat piata franceza a autoturismelor a coborat cu 11,4% in luna august, ajungand la 96.115 unitati vandute. Dintre modelele de succes ale marcii, SUV-ul Duster a adus cele mai multe inmatriculari in Franta in primele opt luni ale anului (24.018), modelul Duster ocupa locul 12 in top 100 masini cu numar record de inmatriculari, iar Sandero se plaseaza pe locul 15 (19.475).
Noul Dacia Lodgy a reusit sa castige anul acesta 0,6% din cota de piata franceza, iar batranul Logan a cucerit o cota de piata de 0,4%.
Distribuie pe Facebook
mai multe