Mercedes-Benz nu se lauda, ci lasa cifrele sa vorbeasca. Nemtii conduc autoritar in mai multe segmente, printre care si cel al SUV-urilor

Mercedes-Benz nu se lauda, ci lasa cifrele sa vorbeasca. Nemtii conduc autoritar in mai multe segmente, printre care si cel al SUV-urilor
  • Mercedes Benz a vandut pana acum 4 milioane de SUV-uri
  • Constructorul german a inregistrat vanzari record luna trecuta
  • Cele mai vandute modele au fost GLA, GLC, E-Class si S-Class
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Mercedes-Benz au declarat ca au trecut pragul de 4 milioane de SUV-uri vandute pana in acest moment, iar exemplarul care i-a ajutat sa indeplineasca acest obiectiv a fost livrat luna trecuta.

Segmentul SUV-urilor este in mod cert unul dintre cele mai populare, daca nu cel mai popular, la nivel mondial. Din ce in ce mai multi clienti isi intorc privirea spre un asemenea model, si dupa ultimele cifre, majoritatea prefera marca Mercedes Benz.

Sa fim mai exacti, pana acum, nu mai putin de 4.000.000 de clienti au optat pentru un SUV produs de legendara marca germana. Mai mult decat atat, multumita acestui segment, constructorul din Stuttgart a inregistrat vanzari record in luna August, comercializand 156,246 de unitati, dintre care 56,286 au fost SUV-uri.

In topul preferintelor s-au aflat modele precum GLA sau GLC, urmate de noua clasa E, cu 17,000 de unitati vandute. Clasa S isi pastreaza suprematia in segmentul sedanelor de lux, unde se afla pe primul loc inca de la inceputul anului trecut. La acest rezultat a contribuit si Maybach-ul S-Class, care s-a vandut in mai mult de 15,000 de unitati de cand a fost lansat.

In ceea ce priveste pietele de desfacere, primul loc il ocupa regiunea Asia Pacific unde Mercedes a vandut 61,605 unitati in luna August, China ramanand cea mai mare si, de ce nu, cea mai importanta piata.

Pe locul secund vine Europa cu 56,809 masini vandute, urmata de Statele Unite cu 28,404.

Constructorul german de automobile a avut de castigat si de pe urma diviziei Smart, care a inregistrat desemenea vanzari foarte bune, reusind sa comercializeze luna trecuta nu mai putin de 7,631 de unitati, la nivel mondial.

Distribuie pe Facebook
mai multe