Micul Renault Kwid a dus India in topul pietelor de succes pentru producatorul francez

Micul Renault Kwid a dus India in topul pietelor de succes pentru producatorul francez
  • 125.000 de comenzi au fost facute pentru Kwid
  • 23.000 de masini, livrate de la inceputul anului
  • 0.8 SCe e motorul care echipeaza Kwid
Distribuie pe Facebook

Chiar daca Renault Kwid nu se fabrica si nu se comercializeaza in Europa, micul automobil este un adevarat succes in India. Acolo unde vanzarile marcii au crescut cu 200% in ultima perioada datorita acestui mini-crossover de care s-a indragostit toata lumea.

India tocmai a devenit una dintre pietele importante pentru Renault. De fapt, este piata cu numarul 6 in topul celor mai de succes ale producatorului francez, asta datorita micului Kwid, un model care a facut vanzarile sa explodeze. Ceea ce inseamna ca India este piata cu cei mai multi clienti de Renault, dupa Franta, Belgia, Germania si alte doua tari europeene, o veste excelenta pentru intregul grup Dacia-Renault-Nissan.

Numai din ianuarie 2016, peste 23.000 de automobile Renault Kwid au fost livrate in India. Partea si mai uimitoare este ca deja 125.000 de persoane au facut comanda pentru un Kwid, ceea ce inseamna ca in lunile urmatoare vanzarile vor fi si mai mari. Si ca sa tina pasul cu cererea uriasa, uzina Renault din Chennai, a suplimentat munca cu un schimb de noapte, pentru productie 24/7, astfel incat sa fie construite lunar 10.000 de unitati.

Renault Kwid

In fabrica Renault din Chennai se mai fabrica limuzinele Scala si Fluence, dar si Duster sau MCV, toate cu sigla Renault. Insa Kwid se pare ca este produsul cel mai de succes. Cu al sau motor de 0.8 litri SCe, cutie manuala in 5 trepte, masina mica de oras, cu aspect de crossover, e tot mai intalnita si cumparata de indieni. Se pare ca va urma si o varianta mai scumpa, cu motor de 1.0 litri, dar si una cu transmisie automata.

Renault Kwid

Distribuie pe Facebook
mai multe