Mitsubishi se apara si spune ca automobilele comercializate in State respecta legislatia

Mitsubishi se apara si spune ca automobilele comercializate in State respecta legislatia
  • 900 de milioane de dolari, daunele pe care trebuie sa le achite
  • Nissan a descoperit masinile cu un consum fals
  • Masinile vandute in ultimii 3 ani, conform legii in SUA
Distribuie pe Facebook

In cadrul unui interviu, Don Swearingen, seful Mitsubishi pe America de Nord, a spus ca, in couda problemelor pe care compania le are acasa, in Japonia, masinile vandute in Statele Unite sunt curate si cinstite.

La inceputul saptamanii, Mitsubishi recunoastea ca a pacalit testele de consum din Japonia si peste 600.000 de automobile fabricate incepand cu anul 1991 au fost cam... masluite. Asta a dus la un scandal urias care a dus la speculatii conform carora firma japoneza ar putea ajunge la faliment, dupa ce actiunile au scazut cu 50 de procente.

Dar pentru ca piata americana este una importanta pentru japonezi, avand acolo si uzine de asamblare, Mitsubishi a tinut sa faca o investigatie interna pentru a verifica modelele vandute aici. In urma acestor investigatii, oficialii Mitsubishi au descoperit ca toate masinile construite si vandute in State in ultimii 3 ani respecta legislatia.

Si daca in America se pare ca au scapat si oficialii NHTSA au primit raspunsurile cerute cu privire la masinile vandute in America, in Japonia haosul abia incepe. Mitsubishi se pare ca va fi nevoita sa plateasca daune de aproape 1 miliard de dolari, atat pentru clientii care au cumparat masini cu un consum fals, cat si pentru a plati scutirile de taxe acordate de guvern.

Totusi, se pare ca firma nu va ajunge in pragul falimentului. Deoarece, desi initial se estimau daune de 4-5 miliarde de dolari, acestea urmeaza sa fie mult mai mici. Iar rezervele companiei care se ridica la peste 3,5 miliarde de dolari sunt, momentan, suficiente. Speram doar ca Mitsubishi sa iasa din acest impas si sa isi vada de treaba mai departe, conform legii. In cazul Volkswagen, se pare ca merge de minune: dupa manariile din scandalul Dieselgate, Volkswagen a inregistrat vanzari record, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat...

Distribuie pe Facebook
mai multe