Motorina s-a scumpit. Din nou!

Motorina s-a scumpit. Din nou!
Politica de majorare progresiva a preturilor la carburanti, total nejustificata, pentru ca momentan nu au crescut nici accizele si nici barilul de petrol, incepe sa ia viteza. Cei de la Lukoil i-au urmat pe mai marii Petrom si Rompetrol si au marit preturile.
Distribuie pe Facebook
Rusii de la Lukoil au aplicat in aceasta dimineata o noua scumpire de pret pentru benzina. Dupa ce initial ieftinisera cu un ban, rusii au scumpit benzina cu 3 bani. Astfel, un litru de euroluk 95 a ajuns la 5,72 de lei pe litru.
Preturile afisate pe site reprezinta preturile medii in statii.
Un litru de euroluk 95 costa acum 5,72 lei, in timp ce ecto 98 a ajuns la 6,22 lei de 6,07 lei.
Cea mai ieftina motorina costa acum 5,89 lei, pret in crestere de la 5,87, iar cel mai scump sortiment de diesel a ajuns la 6,20 lei, in crestere masiva de la nivelul de 6,04 de lei cat era la 24 februarie.
Lukoil a modificat preturile carburantilor ila finalul lunii februarie cu 12 bani in doua etape: prima data cu 3 bani, iar a doua oara cu 9 bani, aceasta fiind cea de-a treia scumpire in ultimele saptamani.
Analistii grupului Erste au realizat o estimare conform careia pretul petrolului va atinge un nou nivel record, pretul mediu al titeiului in urmatoarele 12 luni fiind estimat la 123 dolari/baril, fapt care va conduce la scumpirea carburantilor si va afecta economia, mai ales in Europa.
Conform expertilor Erste, intensificarea crizei din Iran ar putea ridica pretul titeiului la 150-200 de dolari/baril. Acesta este doar unul dintre motivele care i-a determinat pe cei de la Erste sa previzioneze un nou record al pretului titeiului.

De exemplu, anul trecut pretul mediu al titeiului Brent a fost de 111 dolari/baril, pret care a doborat chiar si anul 2008, atunci cand s-a inregistrat pentru cateva zile cea mai mare cotatie a petrolului, de 148 dolari/baril.

Distribuie pe Facebook
mai multe