Nemtii au uitat complet de Dieselgate. Volkswagen a vandut in Germania de doua ori mai multe masini diesel

Nemtii au uitat complet de Dieselgate. Volkswagen a vandut in Germania de doua ori mai multe masini diesel
  • Nemtii au uitat complet de Dieselgate
  • Volkswagen a vandut in Germania de doua ori mai multe masini diesel
  • Afirmatia este valabila doar in cazul clientilor privati
Distribuie pe Facebook

Afirmatia este valabila doar in cazul clientilor privati, care au preferat versiunile cu motor TDI intr-o proportie de 27% - de la numai 15%, in anul 2017.

Celebrul scandal Dieselgate, in care Volkswagen a fost acuzat de manipularea testelor de emisii, este de domeniul trecutului. In Germania, cel putin, acolo unde clientii privati au ales sa cumpere - pe parcursul lui 2018 - masini diesel intr-o proportie de 27%.

Pare o valoare mult prea mica, insa adevarul este ca vorbim despre o crestere spectaculoasa, aproape dubla, cererea pentru versiunile cu motor TDI reprezentand doar 15% din total in anul 2017. Reamintim: situatia face referire exclusiv la clientii privati.

Daca vine vorba despre toate comenzile inregistrate de Volkswagen in Germania, pe parcursul lui 2018, masinile diesel se pot lauda cu un plus de numai 4%. Intr-o alta ordine de idei, vorbim despre o crestere de la 39 la 43%, potrivit primelor date oferite publicitatii.

Odata cu anuntarea acestor cifre si numere, oficialii companiei au tinut sa precizeze ca cele mai recente versiuni cu motor TDI emit cu pana la 10 grame de CO2 per kilometru mai putin comparativ cu generatia anterioara. Este un inceput bun, nu crezi?

Nu insa si singurul element care ar trebui sa ii bucure pe clienti. In acelasi timp, Volkswagen mai sustine ca masinile sale diesel sunt mai eficiente inclusiv in comparatie cu cele pe benzina, in sensul in care emit cu pana la 15% mai putin dioxid de carbon.

Noul Volkswagen TouaregAnuntat inca din luna martie a anului trecut, noul Volkswagen Touareg este disponibil momentan la vanzare doar intr-o versiune cu motor TDI.

Noul Volkswagen TouaregMai precis, clientii au la dispozitie un singur motor diesel cu sase cilindri in V si capacitatea de trei litri, care dezvolta fie 231, fie 286 de cai putere.

Noul Volkswagen TouaregCompania germana pregateste la momentul de fata lansarea unor alte variante de motorizare, printre care si un model cu motor V8 diesel de 421 CP.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (59) Poze Noul Volkswagen Touareg
mai multe