Noul coronavirus face ravagii in industria auto din Romania. Cele mai recente cifre

Noul coronavirus face ravagii in industria auto din Romania. Cele mai recente cifre
  • SARS-CoV-2 afecteaza grav industria auto din Romania
  • Pierderi de productie de cel putin 68.000 de masini
  • Datele sunt conservatoare, sustine ACEA
Distribuie pe Facebook

Pandemia de SARS-CoV-2 continua sa ingenuncheze o lume intreaga iar industria auto este printre cele mai afectate. In Romania, ACEA sustine ca sunt afectati peste 20.000 de angajati.

La inceputul acestei luni, Asocia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) tragea un semnal de alarma pe motiv ca producatorii de automobile, furnizorii si distribuitorii din Europa se confrunta cu dificultati financiare severe din cauza noului coronavirus.

Un numar imens de fabrici au fost inchise iar oficialii ACEA cereau la acea vreme "actiuni puternice si coordonate" din partea Uniunii Europene pentru a-i ajuta pe toti cei implicati in aceste vremuri dificile.

Noul coronavirus a afectat, pana in prezent, peste 1.1 milioane de angajati din industria auto europeana iar productia a pierdut circa doua milioane de unitati. Cea mai afectata piata este Germania, cu un sfert din totalul pierderilor de productie si peste 500.000 de angajati afectati.

In Romania situatia nu este mai buna. Potrivit aceleasi Asociatii, inchiderea fabricilor Ford si Dacia a generat pierderi de cel putin 68.000 de unitati si peste 20.000 de angajati au de suferit.

Cel mai ingrijorator este ca ACEA sustine ca impactul asupra industriei locale este de fapt mult mai mare decat o arata aceste date "conservatoare".

Cat despre reluarea productiei in Romania, Dacia a anuntat recent ca la uzina de la Mioveni va fi reluata treptat din 21 aprilie. Pentru inceput "pe baza de voluntariat" urmand ca, incet incet, totul sa revina la normal incepand cu data de 4 mai.

Distribuie pe Facebook
mai multe