Renault dezminte oficial faptul ca sunt rechemate 700.000 de masini in service

Renault dezminte oficial faptul ca sunt rechemate 700.000 de masini in service
  • Nu sunt rechemate 700.000 de unitati cu probleme la soft
  • Renault face un recall normal, anuntat de anul trecut
  • Actiunile Renault, au scazut de saptamana trecuta
Distribuie pe Facebook

Presa credula, inclusiv cea din Romania, a pus botul, pe romaneste, la barfele de afara si, intrand in multime de dragul senzationalului, a anuntat ca scandalul Dieselgate continua in curtea celor de la Renault. Mai mult, diferite publicatii au anuntat, preluand informatii de pe site-uri straine, ca Renault face o rechemare in service pentru 700.000 de masini. Lucru total gresit.

Mai tineti minte cand in scandalul Dieselgate oficialii Volkswagen au recunoscut in cele din urma ca au facut "nasoale" cu motoarele TDI carora le-au montat softuri mincinoase? Ei bine, cu siguranta, orice alt producator mare a invatat ceva in urma acestui scandal international. Si anume, ca o greseala recunoscuta, este pe jumatate iertata. Asadar, la doar cateva zile dupa ce au aparut informatii cum ca birouri ale grupului Renault au fost controlate de autoritati, s-a zvonit ca 700.000 de unitati ar urma sa fie chemate in service pentru rezolvarea unor probleme legate de emisii.

Cu siguranta, daca Renault ar fi fost implicat intr-un scandal similar cu cel cauzat de minciunile Volkswagen, ar fi recunoscut pana acum asa ceva. In schimb, oficialii Renault dezmint orice zvon legat de rechemarea in service a unui numar de 700.000 de unitati cu probleme la noxe sau pentru o actualizare de soft. Adica nu a existat niciodata vreo suspiciune cum ca Renault ar fi umblat cu smecherii inspirate de la grupul VAG, ci a fost doar un zvon eronat care s-a raspandit extrem de repede.

Ca orice alta marca ce se respecta, inclusiv BMW, Rolls-Royce, Bentley, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen sau Mazda, cei de la Renault fac acum o recall in service, dar fara legatura cu vreo problema la noxe sau la soft. E vorba de un recall anuntat de anul trecut in care sunt vizate 15.000 de automobile dotate cu motorul 1.5 dCi de 110 cp. Acestea sunt rechemate fara sa aiba o problema anume, ci doar pentru recalibrarea motorului, lucru ce se poate face doar cu aparatura speciala in reprezentantele Renault.

Actiunile Renault au scazut pe fondul zvonurilor cum ca s-a demarat o investigatie pentru a verifica daca si producatorul francez a anuntat cifre false care nu sunt conforme cu realitatea. Insa momentan, sunt doar zvonuri care au facut numai rau. Colac peste pupaza, de undeva, presa a preluat informatia cu cele 700.000 de masini fictive cu probleme de soft ce urmeaza sa fie chemate in service. Adica alte minciuni, alte efecte negative din creion. Poate ca nu strica totusi sa intrebam la sursa daca tot ceea ce zboara, se mananca...

Distribuie pe Facebook
mai multe