Vesti 'bune' de la Guvernul PSD: se scumpesc carburantii pentru ca doar 52% din pretul lor reprezinta taxe

Vesti 'bune' de la Guvernul PSD: se scumpesc carburantii pentru ca doar 52% din pretul lor reprezinta taxe
  • Romania are cel mai mic pret la benzina din UE
  • 40 de bani va fi majorarea minima/litru
  • Cresterea intra in vigoare de la 1 septembrie
Distribuie pe Facebook

Noul Guvern PSD a anuntat ca urmeaza o crestere a accizelor la carburanti pentru ca au scazut incasarile, dar si pentru ca in Romania, numai 50-52% din pretul pe care il platim la pompa reprezinta taxe. Asadar, urmeaza o crestere frumoasa a litrului de benzina si motorina.

Un proiect de ordonanta pentru modificarea Codului Fiscal anunta ca urmeaza o majorare a accizelor pe motorina si benzina. Aceste scumpiri vor intra in vigoare de la 1 septembrie si vor insemna o crestere a pretului de la pompa cu minimum 40 de bani. Asadar, de la 1 septembrie vom avea carburanti numai cu peste 5 lei/litru.

Majorarea anuntata va fi de 2.035,4 lei/1000 de litri pentru benzina, cu 379,04 lei mai mult ca acum. Aceeasi majorare de 379,04 lei va fi si in cazul motorinei.

Aceasta veste vine pentru soferi ca o lovitura de ciocan, mai ales ca actualul Cod Fiscal spune ca nivelul accizelor trebuie mentinut neschimbat pana in 2020. Insa pe guvernantii de acum nu ii intereseaza, iar lacomia de bani pentru cresterile salariilor speciale si a platilor electorale sunt mai importante.

Dar de ce vrea guvernul PSD majorarea carburantului? Pentru ca in 2017 au scazut incasarile din accizele produselor energetice cu 767.633.796,55 lei fata de 2016. Iar al doilea motiv invocat este ca in Romania, 52% din pretul benzinei reprezinta taxe si 50% din pretul motorinei reprezinta taxe, in timp ce media europeana este de 62%. Dar acesti guvernanti inteligenti se gandesc ce nivel de trai exista in Franta, Belgia, Germania sau Marea Britanie? Se pare ca nu. PSD doreste egalitate la taxe si impozite ca afara, dar nu face nimic pentru a atrage investitii, a crea noi locuri de munca si a incuraja firmele private.

Romania are in iulie 2017 cel mai mic pret al benzinei din Uniunea Europeana, 0,997 Euro/litru si al treilea cel mai mic pret din UE, 0,995 Euro/litru, pentru motorina. Asa ca alesii nostri vor sa intre in randul lumii si sa creasca taxele.

Acest lucru va inseamna o majorare serioasa, care va aduce automat si cresteri de pret la alimente, servicii si energie. Chiar si asa, nu avem dubii ca romanii nu vor rari vizitele la benzinarie, deoarece automobilul este o parte importanta din viata noastra.

Distribuie pe Facebook
mai multe