Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S
Esentele tari se tin in sticlute mici. Ia ca exemplu aceste doua modele si vei realiza ca, in unele cazuri, marimea chiar nu conteaza. In ciuda dimensiunilor, ambele hot hatch-uri ofera performante impresionante, gata sa te lase fara de suflare.
Distribuie pe Facebook
Design Exterior:

Atat de diferite si totusi atat de asemanatoare. Indiferent ce ai afirma despre cele doua modele, nimic nu este mai potrivit ca aceasta sintagma. Atat noul Fiat 500, cat si deja-celebrul Mini Cooper reprezinta interpretari contemporane ale unor mari clasici ai lumii auto si impresioneaza printr-un design retro condimentat cu elemente moderne. Dar sa luam cele doua automobile pe rand.

Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Lansat in urma cu aproximativ patru ani, noul Fiat 500 evoca spiritul citadin al celebrului model cu acelasi nume produs intre anii 1957 si 1975. Mai mult de atat, automobilul constructorului din Torino demonstreaza ca un design atragator nu poate fi sters cu buretele nici macar dupa jumatate de secol de la aparitia sa. Tocmai de aceea, versiunea din zilele noastre a modelului 500 foloseste in mare parte aceleasi proportii si elemente stilistice precum stramosul sau. Acelasi lucru se poate spune insa si despre Mini Cooper, modelul britanic nerenuntand la liniile si formele ce au consacrat clasicul Mini.

Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Sa revenim insa de unde am plecat. Noul Fiat 500 Abarth Esseesse reprezinta versiunea speciala a modelului Fiat 500 Abarth care, la randul sau, reprezinta versiunea de performanta a modelului Fiat 500. In alta ordine de idei, Fiat 500 Abarth Esseesse ar putea fi asemanat cu modelele Mercedes AMG Black Series. Poate parea o comparatie putin deplasata, insa cam asa stau lucrurile.

Daca Fiat 500 Abarth aduce cu sine, din punct de vedere estetic, un nou kit aerodinamic menit sa divulge intentiile micului model italian, pachetul Esseesse se limiteaza doar la un nou set de jante incaltate cu pneuri de inalta performanta. Din fericire, lipsa modificarilor estetice este compensata de aparitia bunatatilor tehnice - ce vor fi enumerate la capitolul Date Tehnice.

Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Despre Mini Cooper S nu se poate spune decat un singur lucru - DO WANT! Pe scurt, stilul clasic si inconfundabil al modelului a fost luat din nou la mana de constructorul britanic si imbunatatit cu linii mai agresive si forme mai proeminente, scoase in evidenta de spoilerele redesenate, capota musculoasa, eleronul pentru plafon si jantele cu design unic.

Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Design Interior:

Comparativ cu versiunile lor standard, ambele modele au primit in dar un set de scaune sport, acompaniate de un volan in trei spite si pedale din aluminiu. Totusi, daca este sa facem o comparatie directa intre Fiat 500 Abarth Esseesse si Mini Cooper S, precizam ca cele doua autoturisme se bucura de un design propriu, format din elemente mai mult sau mai putin definitorii.

Principala deosebire se regaseste insa la nivelul panoului de bord, acolo unde modelul britanic opteaza pentru o pozitionare centrala a vitezometrului.

Date Tehnice:


Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Desi ambele modele se bucura de serviciile unui propulsor turbo in patru cilindri, asemanarile se opresc aici. Pe de-o parte, Fiat 500 Abarth Esseesse ascunde sub capota un motor 1.4 turbo ce produce 160 CP si 206 Nm (230 Nm in modul Sport), cifre arhisuficiente pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 7.4 secunde si o viteza maxima de 211 km./h.

Important de specificat: Pe langa plusul de putere comparativ cu versiunea standard - un plus obtinut in urma resoftarii unitatii de control si a instalarii unui filtru de aer sport, pachetul Esseesse aduce cu sine si un nou sistem de franare, compus din discuri fata si spate perforate.

De cealalta parte, Mini Cooper S beneficiaza de o unitate 1.6 turbo capabila sa livreze celui aflat la volan undeva in jurul a 184 CP si 240 Nm (260 Nm in overboost). Performantele? Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai sapte secunde, in timp ce viteza maxima este de 228 km/h.

Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Diferentele se extind si la nivelul transmisiei, unde modelul italian se bucura de o cutie manuala in cinci trepte, in timp ce modelul britanic este disponibil fie cu transmisie manuala, fie cu transmisie automata - ambele in sase trepte.

In ceea ce priveste pretul de pornire, avem 21.200 euro pentru Fiat 500 Abarth Esseesse - dintre care 18.700 euro Fiat 500 Abarth si 2.500 euro kitul Esseesse, respectiv 25.730 pentru Mini Cooper S.

Fiat 500 Abarth Esseesse versus Mini Cooper S

Asadar, acestea fiind spuse, care este favoritul tau? Nu uita sa votezi si in sondajul de mai jos!

Sondaj
Care este alegerea ta?

Care este alegerea ta?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 2 August 2011