Liniuță Dacia Spring vs Suzuki Ignis. Care este mai rapid? (Video)

Liniuță Dacia Spring vs Suzuki Ignis. Care este mai rapid? (Video)
Dacia Spring și Suzuki Ignis sunt singurele SUV-uri de clasă mini și dimensiunile lor exterioare se asemănă ca două picături de apă. În această liniuță pe circuitul Titi Aur se înfruntă Suzuki Ignis cu motorul aspirat de 1,2 litri și tehnologie mild hybrid cu 83 CP și 107 Nm și Dacia Spring cu motor electric cu 45 CP și 125 Nm.
Distribuie pe Facebook

Cei de la www.automotorsisport.ro au realizat un test interesant.

Cât de repede accelerează Dacia Spring? Sunt suficienți 45 CP? Sunt întrebări pe care și le pun mulți dintre cei care intenționează să își cumpere o Dacia Spring.

Micuța Dacie electrică produsă în China, copie fidelă a lui Renault K-ZE, are un motor electric de numai 45 CP care dezvoltă un cuplu de 125 Nm de la zero. Prin comparație, Suzuki Ignis are putere aproape dublă, de 83 CP, dar un cuplu mai mic, de numai 107 Nm obținut la 2800 rpm.

Dacia este penalizată și de masă, care este mai mare. 1045 kg cântărește Spring dintre care 170 kg se datorează bateriei cu o capacitate netă de 27,4 kWh. Ignis are numai 935 kg.

Cifrele de accelerație sunt net în defavoarea lui Spring: 19,1 secunde de la 0 la 100 km/h față de 12,7 secunde pentru Ignis, deci o diferență de 6,4 secunde. Însă în oraș contează mai mult accelerația 0-50 km/h și aici diferențele nu sunt atât de mari.

În prima fază a liniuței, Dacia Spring se ține aproape de Suzuki Ignis dar apoi, pe măsură ce Suzuki atinge turația de cuplu maxim, acesta se detașează. În final, la capătul liniei drepte de pe circuitul Titi Aur diferența nu a fost chiar foarte mare: 16,23 secunde pentru Ignis și 17,88 secunde pentru Spring. Suzuki a atins o viteză maximă de 108 km/h în timp ce Dacia a înregistrat 99 km/h.

Vedeți întreaga liniuță în video-ul următor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 30 Iunie 2021