320 CP si spatiu din belsug: Ce-ai zice de un Ford Focus RS... break?

320 CP si spatiu din belsug: Ce-ai zice de un Ford Focus RS... break?
  • Ford ar putea lansa noul Focus RS si intr-o versiune Break
  • Propulsia va fi asigurata si in cazul de fata de un 2.3 turbo
  • Cei peste 320 CP vor ajunge tot catre cele patru roti
Distribuie pe Facebook

Lansat de curand intr-o noua generatie, Ford-ul Focus RS ar putea primi, pentru prima oara in cariera sa, si o versiune Break. In cazul in care va deveni realitate, aceasta se va bucura de un partener de joaca pe masura, in persoana VW-ului Golf R Variant.

Indiferent de locul - sau, mai bine zis, locatia - in care ti-ai petrecut ultimele zile, este aproape imposibil sa nu fi aflat ca americanii de la Ford se lauda cu un nou Focus RS. Un Focus RS ceva mai atipic decat cele lansate pana acum, cea de-a treia generatie a celebrului hot-hatch fiind prima care dispune de un sistem de tractiune integrala in echiparea standard.

Cat despre celelalte aspecte, nici o surpriza majora. Propulsia este asigurata de o motorizare turbo cu capacitate cilindrica de 2.3 litri, de livrarea celor peste 320 de cai putere tuturor celor patru roti se ocupa o transmisie manuala cu sase rapoarte, iar atat interiorul, cat si exteriorul au fost modificate pentru a evidentia performantele dinamice.

Asadar, scurt pe doi, noul Ford Focus RS se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a deveni hot-hatch-ul non-premium suprem si a lasa Volkswagen-ul Golf R cu buza umflata. Exceptie face o versiune Break, care nu ar fi de mirare sa-si faca aparitia mai devreme sau mai tarziu, dupa cum s-a intamplat si in cazul Focus-ului ST.

Cum va arata aceasta? Extrem de interesant, dupa cum putem observa si in creatiile digitale ale artistului X-Tomi Design. In plus, pe langa agresivitatea omniprezenta, atat tehnica, cat si estetica, meniul va mai include in cazul de fata si ceea ce am putea integra sub denumirea "spatiu (de incarcare) din belsug". Adica ceva mai bine de 1.500 de litri care asteapta sa fie materializati in genti si geamantane, atunci cand bancheta spate dispare din peisaj.

Suna bine, nu-i asa? Acum sa vedem daca si americanii de la Ford sunt de aceeasi parere cu noi sau noul Forcus RS se va vinde intr-un final intr-o singura versiunea de caroserie: hot-hatch cu cinci portiere.

Ford Focus RS Break - Ipoteza design

Ford Focus RS Break - Ipoteza design

Distribuie pe Facebook
mai multe