Ford dezvaluie oficial noul Focus RS, cu 320+ CP si tractiune integrala

Ford dezvaluie oficial noul Focus RS, cu 320+ CP si tractiune integrala
  • Ford prezinta oficial noul Focus RS
  • Modelul ofera un 2.3 turbo de 320+ CP
  • Tractiunea este integrala, cu Torque Vectoring
Distribuie pe Facebook

Asteptata cu sufletul la gura de o intreaga mare de pasionati, cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului Ford Focus RS a debutat oficial in urma cu numai cateva momente. Alaturi de 320+ cai putere si un sistem de tractiune integrala cu Dynamic Torque Vectoring, fie vorba intre noi.

Anul 2015 a inceput in forta pentru americanii de la Ford, balul deschis de prototipul GT si versiunea Shelby GT350R cu ocazia Salonului Auto International Nord-American de la Detroit continuand astazi cu un debut cel putin la fel de exploziv.

Vorbim, mai exact, despre cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului Focus RS, care spera sa puna capat, o data pentru totdeauna, regimului Volkswagen Golf R. Tocmai de aceea, fisa cu specificatii tehnice include acum si un sistem de tractiune integrala cu Dynamic Torque Vectoring.

Cat despre motorizarea oferita, vechiul 2.5 turbo in cinci cilindri a fost inlocuit de 2.3-ul EcoBoost regasit si sub capota noului Ford Mustang, viitorii cumparatori avand astfel la dispozitie, conform oficialilor americani, ceva mai mult de 320 de cai putere.

Noul Ford Focus RS

Din pacate, performantele propriu-zise - precum timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime, nu au fost facute publice pentru moment, insa nu ar fi de mirare sa ne lovim de niste cifre si numere similare Volkswagen-ului Golf R.

Si daca tot am continuat cu aceasta paralela, poate ca ar trebuie sa precizam si urmatorul detaliu: spre deosebire de rivalul sau din Wolfsburg, cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului Ford Focus RS va fi disponibila la vanzare exclusiv intr-o versiune manuala.

Nu doar transmisia automata cu dublu ambreiaj va lipsa din peisaj, ci si posibilitatea de a opta pentru o varianta in trei usi. O decizie greu de inteles daca este sa tinem cont ca vechiul model putea fi cumparat numai intr-o astfel de configuratie...

Una peste alta, cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului Focus RS ne-a demonstrat astazi ca asteptarea a meritat pe deplin, cel putin la nivel teoretic. Asteptam cu nerabdarea si debutul pe strazi, pentru a afla cat din ceea ce regasim pe hartie se aplica si in lumea reale.

Pana atunci insa, ramane sa ne intalnim cu alternativa celor de la Ford pentru Volkswagen Golf R inclusiv luna viitoare, atunci cand Salonul Auto de la Geneva isi va deschide portile, atat pentru publicul larg, cat si pentru presa de specialitate din intreaga lume.

Noul Ford Focus RS

Noul Ford Focus RS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Noul Ford Focus RS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2015