Despre accidentul grav de aseara de pe DN1. Ar trebui CNADNR acuzat de omor?

Despre accidentul grav de aseara de pe DN1. Ar trebui CNADNR acuzat de omor?
  • O femeie in varsta de 35 de ani a decedat in urma unui grav accident de circulatie petrecut aseara pe DN1
  • Alte doua persoane, printre care si o fetita in varsta de numai sase ani au fost ranite in aceasta tragedie
  • O Dacie Logan scapata de sub control a lovit bordura de pe mijlocul drumului si a zburat direct pe contrasens
Distribuie pe Facebook

Este imposibil ca pana acum sa nu fi aflat despre accidentul petrecut aseara pe DN1, in zona Baneasa din Capitala, in urma caruia o persoana si-a pierdut viata, iar alte doua au fost ranite. La prima impresie, vinovat de aceasta tragedie se face soferul unei Dacii Logan, care a pierdut controlul masinii si a izbit puternic un Ford care circula regulamentar pe contrasens, insa la o privire de ansamblu... situatia este mult mai complicata.

O femeie in varsta de 35 de ani a decedat in urma unui grav accident de circulatie petrecut aseara pe DN1, in zona Baneasa din Capitala. In acelasi Ford Mondeo transformat intr-un morman de fiare vechi de o Dacie Logan venita cu viteza de pe contrasens se afla si fetita ei in varsta de numai sase ani care, din fericire, a scapat doar cu cateva rani usoare. Scaunul special pentru copii, in care aceasta se afla, i-a salvat cel mai probabil viata.

Un astfel de incident este regretabil si, din nefericire, se repeta la diverse perioade de timp. Unul dintre motivele pentru care oamenii mor sau sunt omorati pe soselele din Romania este teribilismul la volan. Asa s-a intamplat si aseara, din fotografiile surprinse la fata locului si modul in care a fost distrusa caroseria Ford-ului Mondeo mentionat anterior rezultand ca Logan-ul care a provocat acest tragic esveniment circula cu viteza. Cu mare viteza.


Infrastructura este un alt factor extrem de important care se face vinovat de disparitia timpurie a femeii de 35 de ani, dar pe care nimeni nu il ia in considerare. Daca ai traversat vreodata acel pod paralel cu mall-ul Baneasa Shopping City din Capitala este imposibil sa nu fi observat bordura care desparte cele doua sensuri de mers ale unei bune parti din DN1. Ei bine, aseara, bordura cu pricina a facut, mai mult ca sigur, diferenta dintre viata spre moarte.

Toate fotografiile surprinse la fata locului ne arata o Dacie Logan rasturnata, cu puntea fata lipsa. In schimb, Ford-ul Mondeo a fost aproape decapitat, iar airbag-urile nu s-au deschis. Deloc. Nici macar unul singur. Pentru cineva care a vazut multe accidente la viata sa, explicatia nu poate fi decat una singura. Masina romaneasca, care circula cu viteza dinspre Ploiesti, a lovit puternic bordura si a zburat practic catre parbrizele de pe contrasens.

Impactul a fost atat de puternic incat aceeasi Dacie Logan nu doar ca si-a pierdut puntea fata, ci si motorul. Motor care, dupa cum putem vedea din nou in aceleasi imagini ale incidentului de aseara, a penetrat gardul de "protectie" al podului Baneasa si a disparut... Dumnezeu stie pe unde. Din fericire, de-aceasta data nimeni nu a mai fost ranit, insa acel motor ar fi putut cadea pe una dintre numeroasele masini care circula la nivelul solului.

Si totul pe de-o parte din cauza inconstientei la volan, iar pe de cealalta parte "multumita" infrastructurii precare din tara noastra. Atunci cand cele doua se intalnesc, rezultatele pot fi catastrofale, dupa cum putem observa inclusiv din acest caz. Drept urmare, speram ca ancheta nu va lua sfarsit odata cu punerea sub acuzatie a soferului din Dacia Logan, ci se va extinde si va analiza inclusiv prezenta bordurii ucigase.

Grav accident pe DN1O femeie in varsta de 35 de ani si-a pierdut viata, iar alte doua au fost ranite in urma unui grav accident de circulatie petrecut aseara pe DN1, in zona Baneasa din Capitala. Niciunul dintre airbag-urile distruse, un Ford Mondeo apartinand generatiei anterioare, nu s-a deschis.

Grav accident pe DN1Vinovat de aceasta tragedie este soferul unei Dacii Logan, care a pierdut controlul volanului, a lovit cu viteza bordura de pe mijlocul drumului si a zburat catre parbrizele de pe contrasens.

Grav accident pe DN1Automobilul de fabricatie romaneasca a pierdut nu doar puntea fata, ci si motorul - care a penetrat gardul de "protectie" de pe marginea podului si a disparut... cine stie pe unde.

Grav accident pe DN1Logan-ul are jante din aliaj pe spate...Grav accident pe DN1... si o roata fata din tabla?

Grav accident pe DN1In urma acestui nefericit eveniment, ramane urmatoarea intrebare: ce cauta o bordura in mijlocul unui drum national pe care unii soferi aleg sa alerge chiar si cu viteze de peste 150 km? Nu cumva niste bariere de beton ar fi mult mai sigure in sensul in care nimeni nu ar mai intra pe contrasens ca lama unui cutit fierbinte prin unt?

Dupa parerea ta, in ce masura este vinovata CNADNR de moartea femeii de 35 de ani?

Sursa Foto: Huiet Mircea, Bogdan Munteanu, Realitatea TV, Stirile PROTV

UPDATE: CNADNR ANUNTA CA INSTALEAZA PARAPETI DE BETON PE ACEL SEGMENT (link)

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Grav accident pe DN1
mai multe