Cum arata noul 208 T16, modelul care marcheaza revenirea Peugeot la Pikes Peak

Cum arata noul 208 T16, modelul care marcheaza revenirea Peugeot la Pikes Peak
Daca tot si-au luat ramas bun de la toate competitiile de anduranta, inclusiv legendara Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, francezii de la Peugeot dispun acum de ceva mai mult timp liber pentru alte noi provocari. Ca de exemplu coasta de la Pikes Peak, competitie in cadrul careia constructorul din Hexagon revine dupa o absenta de aproximativ doua decenii si jumatate!
Distribuie pe Facebook

Ultimul succes al francezilor de la Peugeot din cadrul Pikes Peak dateaza din anul 1989, atunci cand legendarul pilot american Robby Unser reusea sa se impuna la bordul fantasticului 405 T16, automobil care reusise sa-si adjudece victoria si cu un an in urma, pe cand se afla in mainile finlandezului Ari Vatanen.

Peugeot 208 T16 Pikes Peak

Aproximativ doua decenii si jumatate mai tarziu de la acele memorabile succese, constructorul din Hexagon revine in cadrul renumitei coaste din Colorado, coasta ce se intinde pe o distanta de aproximativ 20 de kilometri si porneste de la cota 2.865 metri, respectiv se incheie la cota 4.301 metri. De-aceasta data, la baza materialului de concurs se afla noul Peugeot 208, iar la volan nimeni altul decat Sebastien Loeb.

Peugeot 208 T16 Pikes Peak

Revenind insa la materialul de concurs, tinem sa precizam ca nu multe informatii tehnice sunt disponibile la acest moment, constructorul francez multumindu-se sa afirme doar ca noul si extremul Peugeot 208 T16 Pikes Peak se bucura de o caroserie realizata din fibra de carbon, in timp ce eleronul spate a fost preluat direct de la participantul si chiar castigatorul Cursei de 24 de Ore de la Le Mans, anume monopostul 908.

Peugeot 208 T16 Pikes Peak

De asemenea, printre atractiile principale exterioare mai putem mentiona si splitter-ul frontal, respectiv difuzorul de aer spate - ambele de dimensiuni mai mult decat generoase, sau evacuarile pozitionate lateral, la nivelul proeminentelor praguri, in timp ce interiorul da un nou sens termenului "minimal".

Peugeot 208 T16 Pikes Peak

Noul Peugeot 208 T16 Pikes Peak va putea fi urmarit in actiune la data de 30 iunie, atunci cand ia startul editia din acest an a legendarului eveniment Pikes Peak.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Peugeot 208 T16 Pikes Peak
mai multe