A treia zi de Castrol Extreme Adventure suprasaturata de adrenalina

A treia zi de Castrol Extreme Adventure suprasaturata de adrenalina
Cea mai lunga saptamana de off-road extrem, Castrol Extreme Adventure, a ajuns la cea de a treia zi de concurs. Mai precis in ziua in care toti concurentii vor descoperi frumusetile Masivului Penteleu. Sunt pregatiti cativa zeci de km pentru toate categoriile si clasele, insa dupa ce marti s-au parcurs la Auto Open si 8.5 km in 8 ore cea de a treia zi de concurs nu se anunta de loc a fi usoara.
Distribuie pe Facebook

A cincea editie a Romanian Extreme Adventure, devenita in acest an Castrol Extreme Adventure, a debutat duminica, 18 iulie cu verificarile tehnice si administrative si cu incercarea de a parcurge traseul de Prolog. Dupa anularea Prologului din cauza ploii, a urmat ziua in care concurentii au ajuns in tabara de langa Lacul Mocearu, locatie unde se va sta pana sambata. Daca luni a fost o zi relativ rapida, chiar daca la clasa Auto Open trolierile au fost la ordinea zilei, marti, in a doua zi de concurs, lucrurile nu au mai stat de loc asa. Din cauza ploii de luni seara traseul s-a ingreunat foarte mult si, desi, organizatorii au intarziat startul, pe 20 iulie a fost o zi extrem de grea pentru cei de la Auto. Cu exceptia echipajului Bogdan Oprea/ Petzalis Rasty, care a reusit cu al sau bugy sa nu se trolieze in nici una din zilele din munti, toti ceilalti au facut kilometri intregi pe jos pentru a putea lega troliile de cate ori a fost nevoie. Marti, din cauza noroiului, au fost exchipaje care in 8 ore nu au reusit sa ajunga nici macar la primul punct de control orar. Mai mult intregul traseu programat pentru a doua zi in munti, la clasa Auto Extreme nu a fost parcurs decat de trei masini. Sorin Parvulescu este liderul acestei clase, insa daca in a treia zi in munti lucrurile vor decurge normal pentru Sorin Craioveanu acesta va deveni liderul Castrol Extreme Adventure.

La Auto Open, Dan Cernisov este lider dupa doua zile si se chinuie astazi, in ziua a treia sa isi pastreze avantajul in ciuda faptului ca nu se va putea distanta prea mult de Adrian Floricescu, avand in vedere ca ambii vor pierde mult timp pe traseu din cauza santurilor facute de cei de la clasa Auto Extrem.

La Moto lucrurile decurg intr-un mod firesc, mai ales la clasa Extrem unde Mani Gyenes si Marton Szilveszter in pofida problemelor tehnice privesc aceasta cursa ca pe un antrenament. Mani este lider dupa doua zile desi a fost nevoit ca marti sa isi schimbe pe traseu o piesa de la ambreiaj. Iar Marton, care tot marti a fost nevoit sa desfaca de 5 ori motorul intr-un rau din cauza unor probleme aparute la carburator, se afla pe locul doi.
Moto Open este o clasa extrem de animata unde, dupa doua zile, lupta pentru victorie este inca deschisa. Mihai Eperes este lider in timp ce Krisztian Nagy ocupa locul doi si spera ca dupa victoria de la Prologul Red Bull Romaniacs sa isi poata trece in palmares si un loc 1 la Castrol Extreme Adventure.
De la clasa Moto Hobby ne putem astepta la o adevarata surpriza. Andreea Goga singura femeie pilot din competitie se afla pe locul 2 dupa doua zile si nu este exclus sa o vedem castigand, desi la inceputul saptamanii nu isi dorea decat sa ajunga la finis. Pe primul loc la aceasta clasa se afla Ionel Spinu.
Categoria Moto este cea mai animata avand in vedere ca exista patru clase si cu exceptia clasei Extrem (cu cel mai dificil traseu), unde doar o problema tehnica ii mai poate lua victoria lui Mani Gyenes, la toate exista o lupta apriga pentru podium. La clasa Moto Old Boys Aron Gorog este lider, el profitand si de mutarea lui Ioan Lutas si Laurentiu Nedelcu la clasa Extrem.
La ATV Open Mihai Mohora este lider dupa doua zile.
Dupa ce ieri a fost programata ziua de pauza, in care s-a profitat pentru ca vehiculele sa fie reparate dupa chinul de marti, astazi concurentii se bucura de conditiile extreme din masivul Penteleu. Aici, organizatorii au decis sa mai reduca traseul la categoria Moto avand in vedere ca dupa furtuna care s-a abatut asupra zonei unde se afla tabara (Lacul Mocearu - Masivul Penteleu) anumite portiuni au devenit impracticabile.
Castrol Extreme Adventure continua pana sambata 24 iulie cand in apropierea taberei (Lacul Mocearu, localitati apropiate Lopatari, Plaiul Nucului) sunt programate probele speciale care vor decide castigatorii celei mai lungi saptamani de off road extrem din Europa.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2010