Off-road extrem - Castrol Extreme Adventure incepe pe 18 iulie

Off-road extrem - Castrol Extreme Adventure incepe pe 18 iulie
Duminica, 18 iulie, la Buzau mai precis pe traseul amenajat langa podul de la Maracineni va debuta incepand cu ora 15.00 Castrol Extreme Adventure (C.E.A), competitie cunoscuta pana in acest sezon sub numele Romanian Extreme Adventure.
Distribuie pe Facebook
Supranumita cea mai lunga saptamana de off-road extrem din Europa, C.E.A se desfasoara pe durata a sapte zile prima fiind rezervata Prologului care si in acest an ca si in 2009 se va desfasura la Maracineni, iar celelalte parcurgerii traseelor din Carpatii de Curbura. Pentru ca atat oamenii cat si vehiculele de concurs au nevoie de o pauza este trecuta in program si o zi de odihna in care liderii categoriilor moto, auto si atv isi stabilesc strategiile pentru ultima parte a cursei si se relaxeaza in tabara. Da, pentru ca farmecul C.E.A este acela ca iti ofera atmosfera unui bivouac, intalnita numai la etapele din Campioantul Mondial de Rally-Raid sau la Dakar, chiar in Carpati. Incepand cu prima zi in munti si pana la finalul competitiei toti cei implicati locuiesc in tabara amenajata de aceasta data in Masivul Penteleu pe malul lacului Mocearu.
Daca pentru motociclisti aceasta este o competitie de palmares, pentru cei de la categoria auto este poate cea mai importanta din intreg sezonul. Desfasurandu-se pe durata a o saptamana punctajul obtinut de cei care concureaza si in Campionatul National de Off-Road este dublu, asa ca C.E.A stabileste practic campionul.
In competitie sunt inscrise aproximativ 90 de vehicule impartite in trei categorii si doua clase. Exista categoria auto, moto si atv, iar la fiecare traseul este gandit atat pentru rideri sau piloti care sunt specializati in curse extreme - clasa se numeste Extrem - cat si pentru cei care se afla la inceput - clasa se numeste Open. Numarul exact al vehiculelor si al participantilor va fi stabilit duminca dimineata in urma verificarilor administrative si tehnice care vor avea loc incepand cu ora 08:00 in Piata Dacia din centrul Buzaului.
Printre participantii inscrisi in aventura extrema din Carpatii de Curbura se numara si Mani Gyenes omul de la care se asteapta un adevarat show la Prolog avand in vedere ca are trecute deja in palmares victorii pe ciruitul amenajat in apropiere de Buzau. Satmareanul si-a inclus in program Castrol Extreme Adventure considerand-o competitia unde se poate antrena cel mai bine pentru a doua sa participare la International Six Days Enduro (cea mai veche competitie din zona de off-road a Federatiei Internationale de Motociclism in 2010 se disputa a 85-a editie). Daca Mani va anima lupta pentru victorie la clasa moto Extreme, un alt satmarean va face acelasi lucru insa la clasa moto Open. Krisztian Nagy coechipierul lui Dani Otil din cadrul TipTil Team si-a propus sa castige clasa Open avand in vedere ca la editia din 2009 a pierdut orice sansa la podium din cauza problemelor cu GPS-ul. Din pacate, pentru Krisztian in acest an Dani nu se va mai afla in postura de concurent si nu vor mai putea sa se ajute pe urcarile extreme, Dani fiind unul din oamenii care au trasat traseul Castrol Extreme Adventure.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2010