Daca parchezi pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati esti ultimul jeg din lume

Daca parchezi pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati esti ultimul jeg din lume
  • Nu exista amenzi pentru astfel de specimene
  • Spiritul civic, total absent
  • Ce merita astfel de nesimtiti?
Distribuie pe Facebook

Daca ai citit titlul, am spus tot: parchezi pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati, fara sa fii una dintre ele, esti o mizerie de om, ultimul jeg. Adica esti unul din sutele de soferi care fac asta in Bucuresti, fara sa aiba vreo urma de rusine sau obraz.

Nu reusim sa o spunem la fel de plastic precum Schimbator, pe blog. Dar ideea este aceeasi: nu exista in lumea asta dovada de nesimtire mai mare decat sa parchezi pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, in timp ce tu esti sanatos, bine-mersi. Nu exista! Punct. Dar cand te duci la vreun supermarket, oricare ar fi el, ghici ce: toate locurile care au semnul clasic, scaunul cu rotile, sunt ocupate. Nicidecum nu sunt ocupate de persoane care vin in carje, care vin in scaun, care schiopateaza sau care nu vad si au nevoie de ajutor. Nu...

Locuri handicapati

Putine sunt centrele comerciale care fac, cu adevarat, ceva, in aceasta privire. Am vazut cateva masini cu rotile blocate si cu un mesaj in geam, in care se spunea ca, pentru deblocare, ori arati legitimatia de handicapat, ori platesti 200 de lei. Poate omul, daca e nevoit sa achite 200 de lei, un pret deloc mare pentru nesimtirea colosala, data viitoare nu mai vrea sa parcheze langa intrare, ci 20 de metri mai incolo, pe un loc normal. Dar majoritatea centrelor si magazinelor nu fac nimic.

Ma intristez de fiecare data cand merg la Kaufland, de exemplu. Un centru comercial cu foarte multe locuri de parcare rezervate atat persoanelor cu dizabilitati, cat si familiilor care vin cu copil mic si carucior. Ghici ce: NIMENI, niciun sofer care ocupa aceste locuri, nu face parte din aceste doua categorii. Ei sunt ba tineri, ba de varsta medie, sanatosi si voinici ca in prima zi, dar lenesi si mitocani nevoie mare, pentru ca nu au chef sa parcheze ceva mai departe si sa lase aceste locuri pentru cei care au cu adevarat nevoie.

Locuri handicapati

Ce se intampla daca parchezi pe locurile astea fara motiv? Pe langa faptul ca dai dovada ca cei 7 ani de acasa au trecut pe langa tine, nu faci decat sa iti demonstrezi mitocania si nesimtirea. Nu faci decat sa arati lumii ca asa faci si la tine acasa: te doare in cur de oricine, de orice, esti cel mai egosit din lume si urinezi, pur si simplu, pe ceilalti oameni. Dovedesti ca esti un ignorant si un jegos pe care nu-l intereseaza de suferinta altora, ci doar de propriul confort. Adica esti un gunoi de om.

Daca parchezi pe locurile rezervate persoanelor cu handicap esti un criminal. Pentru ca imediat cum opresti tu masina acolo, poate veni o masina care trebuie sa parcheze acolo. Adica o masina din care coboara o familie de trei persoane: mama, tata si copilul. Doar ca, copilul nu a fost asa de norocos ca odraslele tale si s-a nascut cu handicap locomotor si cu paralizie inferioara. Si se deplaseaza doar in scaunul cu rotile. Dar pentru ca ai parcat tu acolo, ca esti smecher si mitocan, familia este nevoita sa opreasca la 100 de metri de intrare, unde bate vantul, unde trebuia sa opresti tu... Caz concret, vazut, intalnit zilnic in Romania.

Locuri handicapati

Ai parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap. Si cineva iti faca observatie. Dar tu, in mitocania si nesimtirea ta uriase, nu poti sa raspunzi decat ca "Pai asa parcheaza toata lumea!". Daca atat te duce capul, e clar: esti romanul clasic votant PeSeDe care scuipa cojile de seminte pe jos si arunca ambalajele si sticlele pe geamul masinii din mers cu o naturalete din nastere. Adica esti genul de om care nu mai are scapare, care se ingroapa in nepasare si indiferenta, cu drept de vot. Dar poti sa te bucuri: ca tine sunt multi, din pacate.

Avem insa un mesaj si pentru cei care sufera de un handicap, care au o dizabilitate reala: de fiecare data cand vrei sa ajungi intr-un centru comercial, sa iti faci cumparaturile ca orice alt om, dar nu ai unde sa parchezi pe locurile rezervate din cauza mitocanilor de mai sus, gandeste-te doar la un lucru. Oamenii astia sunt infinit mai defecti, suprasaturati de dizabilitati mentale si mult mai bolnavi ca tine. Zambeste si treci mai departe.

Poze: Ai parcat ca un BOU

Locuri handicapati

Locuri handicapati

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Locuri handicapati
mai multe