De la coupe-uri la SUV-uri si de la motoare termice la baterii. Trei masini care si-au schimbat complet forma si caracteristicile de-a lungul ultimilor ani

De la coupe-uri la SUV-uri si de la motoare termice la baterii. Trei masini care si-au schimbat complet forma si caracteristicile de-a lungul ultimilor ani
De la coupe-uri la SUV-uri si de la motoare termice la baterii. Trei masini care si-au schimbat complet forma si caracteristicile de-a lungul ultimilor ani.
Distribuie pe Facebook

Ford Puma

Vandut vreme de aproximativ sase ani - intre 1997 si 2002, primul Puma din istoria companiei Ford si-a intampinat cumparatorii sub forma unui coupe clasic, in numai doua portiere. Plus o gama de motorizari compusa exclusiv din unitati aspirate - pe benzina, in patru cilindri, de pana la 1.7 litri.

In prezent, conceptul de Ford Puma se traduce printr-un crossover condimentat cu propulsoare turbo in trei ori patru pistoane, de pana la 1.499 de centimetri cubi, pe benzina, motorina ori - inutil de adaugat, electrificate.

Renault Scenic

Unul dintre cele mai cunoscute MPV-uri ale istoriei, celebrul Renault Scenic are, din 2023, o noua infatisare, acesta imbracand - in prezent, costumul de SUV. Dar nu un SUV oarecare, ci unul - mai mult sau mai putin surprinzator, de la caz la caz si de la persoana la persoana, din categoria BEV-urilor.

Mai precis, actualul Renault Scenic este acompaniat de un ansamblu 100% electric - un motor cu pana la 218 CP lucrand impreuna cu un acumulator de pana la 87 kWh pentru o autonomie de pana la 625 km.

Mitsubishi Eclipse

Printr-o transformare controversata a trecut inclusiv Mitsubishi Eclipse, cu modelul asamblat pentru o perioada de circa 23 de ani dupa reteta unui coupe traditional - uneori insotit de un plafon retractabil, ce-i drept, schimband macazul in 2017. Cand - daca mai trebuia cumva adaugat, a luat calea SUV-urilor.

Spre deosebire de alte vehicule cu greutate, Mitsubishi Eclipse nu dispune inca de o versiune pur electrica, insa beneficiaza atat de o varianta plug-in hybrid, cat si de o configuratie livrata alaturi de un diesel.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Februarie 2024