Este sfarsitul unei ere. Volkswagen a produs pentru ultima oara acest Passat. Cum arata ultimul exemplar din istorie

Este sfarsitul unei ere. Volkswagen a produs pentru ultima oara acest Passat. Cum arata ultimul exemplar din istorie
  • Este sfarsitul unei ere
  • Volkswagen a produs pentru ultima oara acest Passat
  • Cum arata ultimul exemplar din istorie
Distribuie pe Facebook

Locul legendarului model va fi luat, pe linia de asamblare, de primul ID.4 din istorie - potrivit diviziei americane a companiei din Wolfsburg.

Un comunicat de presa publicat de curand, zilele acestea, anunta sfarsitul unei ere. Potrivit materialului respectiv, Volkswagen a pus capat anul trecut - in decembrie 2021, productiei Passat-ului american. Ultimul exemplar din istorie este un Passat Limited Edition de culoare Platinum Grey.

Anuntat in a doua jumatate a verii lui 2021 si disponibil in doar 1.973 de unitati - dupa cum precizam si anterior, respectivul model se bucura in standard si de faruri cu LED, de un set de jante cu diametrul pe 18 inch, de tapiterie din piele de culoare neagra, dar si de scaune fata si spate cu functie de incalzire, printre altele.

Inutil de mentionat, locul Passat-ului american va fi luat - pe linia de asamblare, asa cum scrie si in comunicatul de presa dat recent, zilele acestea, publicitatii de primul ID.4 din istorie. Comercializat si pe piata din Romania, la preturi ce pornesc de la o suma de 48.230 de euro, aparent.

Botezat ID.4 Pro Performance, modelul de baza ofera, conform configuratorului de pe site-ul local al companiei Volkswagen, un motor electric cu 204 cai - livrati rotilor spate. Fisa cu specificatii de ordin tehnic continua cu o viteza de top limitata la 160 de kilometri pe ora. Si o autonomie maxima de pana la 517 kilometri.

Revenind la Passat-ul american, povestea acestuia incepe inca din anul 1974, cand a debutat sub numele de Dasher. Urmatoarea generatie a fost botezata Quantum, in timp ce denumirea Passat a aparut abia in 1990, dupa cum reiese, de asemenea, si din comunicatul de presa publicat de curand.

Este sfarsitul unei ere. Volkswagen a produs pentru ultima oara acest Passat. Cum arata ultimul exemplar din serie

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Ianuarie 2022