Gata cu aglomeratia de la Piata Sudului. Pasajul a fost deschis circulatiei rutiere

Gata cu aglomeratia de la Piata Sudului. Pasajul a fost deschis circulatiei rutiere
  • Pasajul de la Piata Sudului a fost deschis circulatiei rutiere
  • Masinile circula momentan pe o banda pe sens
  • Acesta trebuia inaugurat in decembrie 2015
Distribuie pe Facebook

Dupa mai multe amanari si zeci de contradictii in declaratii, pasajul de la Piata Sudului a fost deschis. Momentan circulatia rutiera se desfasoara pe o banda pe sens, insa traficul ar trebui sa fie mult mai lejer decat inainte.

Pasajul de la Piata Sudului este una dintre acele lucrari de infrastructura care poate intra lejer la categoria "glume proaste", alaturi de partea de sud a Centurii Capitalei, si cate si mai cate. Si asta nu pentru ca nu ar fi nevoie de asa ceva in zona, ci pentru ca a fost construit dupa modelul pur-romanesc.

Lucrarile pasajului subteran cu o lungime de 356 de metri au demarat in luna mai 2014, si potrivit declaratiilor initiale, acestea trebuiau inchiate pana in decembrie 2015. Desigur, acest termen nu a fost respectat, a urmat mai apoi o amanare, care ulterior a fost prelungita pentru luna decembrie 2018.

Destul de recent, primarul general al capitalei dadea asigurari ca aceasta lucrare va fi inaugurata inainte de Paste, insa surpriza, nu a fost. Ce-i drept, nu a specificat anul. Apoi, aceeasi Gabriela Firea venea in fata presei si spunea ca va fi gata in noiembrie. Toate aceste declaratii contradictorii veneau dupa mai multe episoade comice petrecute imediat dupa alegerea ei in fruntea Bucurestiului.

Inainte de "marea victorie", autoritatile sustineau sus si tare ca pasajul este "aproape gata", ca la scurt timp sa revina si sa spuna ca este departe de a fi gata. Apoi, la inceputul acestui an, pasajul iar era "aproape gata".

Probabil satula de tot acest circ (era si timpul) Primaria Capitalei anunta in urma cu cateva zile ca vrea sa rezilieze contractul cu cei responsabili de construirea acestui pasaj, chiar daca, tot potrivit primariei, lucrarile sunt numai la 63%.

Ei bine, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, mult-asteptatul pasaj de la Piata Sudului a fost deschis astazi circulatiei rutiere, cu o zi inaintea termenului dat de Primarie cu doua zile in urma. Momentan circulatia se desfasoara pe o banda pe sens, insa vorba romanului: decat nimic, este bine si asa.

Investitia totala se ridica la nu mai putin de 127 de milioane de lei. Nu era o problema, avand in vedere ca trei sferturi din bani trebuia sa vina de la Uniunea Europeana, insa din cauza tuturor intarzierilor si amanarilor, doar 18 milioane de lei au putut fi decontati la UE. Restul au fost asigurati din bugetul Primariei Capitalei.

Distribuie pe Facebook
mai multe