La asta chiar nu te asteptai. Ce planuri au nemtii de la AUDI pentru modelul TT

La asta chiar nu te asteptai. Ce planuri au nemtii de la AUDI pentru modelul TT
  • Audi ar putea inlocui modelul TT cu un nou coupe cu patru usi
  • Oficialii de rang inalt si-ar fi dat deja acordul
  • Nemtii au prezentat in urma cu patru ani un concept TT Sportback
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, Audi-ul TT nu va mai apuca o noua generatie. In schimb, modelul care anul acesta implineste doua decenii de activitate va fi inlocuit de o versiune cu patru usi.

Centrul de design al gigantului Volkswagen a inceput sa lucreze la Audi-ul TT in 1994 iar conceptul a fost lansat un an mai tarziu cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Publicul larg avea sa faca cunostinta cu versiunea de productie in 1998.

Apropo, stii de unde vine numele acestui model? Daca nu, iti spunem noi. De la legendara cursa de motociclete Isle of Man TT, organizata anual pe Insula Man. Este considerata a fi una dintre cele mai periculoase, daca nu chiar cea mai periculoasa cursa din lume.

Audi TT Sportback Concept

Revenind insa la Audi-ul TT, care anul acesta implineste 20 de ani de activitate, cele mai recente zvonuri vorbesc despre o schimbare majora prin care urmeaza sa treaca coupe-ul din Ingolstadt. Mai exact, nemtii se gandesc sa-l inlocuiasca cu un coupe cu patru usi in urmatorii doi ani, sau mai bine spus, la finalul acestei generatii.

Publicatia Auto Express scrie ca proiectul a fost deja finalizat si ca oficialii de rang inalt de la Audi si-au dat deja acordul pentru un TT cu patru usi. Asadar, acest nou model nu este doar o idee lansata de vreun director.

Audi TT Sportback Concept

Potrivit aceleiasi surse, masina va fi construita pe arhitectura modulara MQB de la Volkswagen si va avea un ampatament cu 120 de milimetri mai mare decat un TT actual. Totodata, lungimea va creste cu 290 de milimetri iar latimea cu 60 de milimetri.

In ceea ce priveste gama de propulsoare, clientii vor putea opta pentru motoare pe benzina si diesel mild-hybrid, dar si pentru versiuni plug-in hybrid sau chiar full-electrice.

Audi TT Sportback Concept

Audi nu este la prima tentativa de transformare a TT-ului intr-un coupe cu patru usi. In urma cu patru ani, brand-ul din Ingolstadt s-a prezentat la Salonul Auto de la Paris cu un concept botezat TT Sportback care ar putea sta la baza acestui nou model.

Audi TT Sportback Concept

Audi TT Sportback Concept

Audi TT Sportback Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi TT Sportback Concept
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Noiembrie 2018