Masina care trebuia sa se bata cu BMW M3 E30. Singurul exemplar construit e din nou de vanzare

  • Singurul 155 GTA Stradale din lume e de vanzare
  • Conceptul are la baza versiunea Alfa 155 Q4
  • Vanzatorul spera sa obtina pana la 220.000 euro
Distribuie pe Facebook

Succesele reusite de modelul 155 in campionatele europene de turisme le-au dat aripi celor de la Alfa Romeo. Din pacate, versiunea de strada la care visau italienii nu a mai vazut niciodata lumina zilei.

In urma cu mai bine de doua decenii si jumatate, la inceputul anilor '90, Alfa Romeo facea legea in campionatele de turisme organizate pe teritoriul Europei.

Succesele reusite pe circuit de modelul 155 ar fi putut muta batalia cu BMW M3 (E30) pe strazi, insa italienii au renuntat in ultima clipa la versiunea Stradale.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale de vanzare

Alfa Romeo 155 GTA Stradale de vanzare

De vina pentru anularea proiectului respectiv se fac mai multe elemente, printre care si costurile cu productia sau imposibilitatea montarii sub capota a unui V6.

Chiar daca nu a ajuns niciodata in showroom-uri, modelul Alfa Romeo 155 GTA Stradale a fost construit intr-o varianta concept, care si-a tot schimbat posesorul.

Exemplarul in cauza va fi scos din nou la vanzare in perioada urmatoare de timp, casa de licitatii Bonhams sperand sa obtina pe acesta pana la 220.000 de euro.

La baza super-sedanului italian se afla versiunea Q4, care imprumuta o buna parte din detaliile vechiei Lancia Delta Integrale, exceptie facand diferentialul spate.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale de vanzare

Alfa Romeo 155 GTA Stradale de vanzare

Acum, daca vine vorba despre reteta estetica, meniul include - cel putin la nivel de exterior, o pereche de spoilere agresiv stilizate, plus un eleron supradimensionat.

O tapiterie din piele de neagra si doua scaune cu suport lateral marit pentru ocupantii locurilor fata se numara printre principalele atractii ale interiorului.

Vor reusi insa oare specialistii casei de licitatii Bonhams sa gaseasca un cumparator care sa ofere intre 180.000 si 220.000 de euro pe aceasta Alfa Romeo?

Raspunsul il vom afla chiar la sfarsitul lunii octombrie, atunci cand unicul 155 GTA Stradale va ajunge in fata colectionarilor de automobile din intreaga lume.

Alfa Romeo 155 GTA Stradale de vanzare

Alfa Romeo 155 GTA Stradale de vanzare

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Alfa Romeo 155 GTA Stradale de vanzare
mai multe