Masura fara precedent luata de aceasta mare tara europeana: Masinile cu motor diesel, interzise pe autostrada

Masura fara precedent luata de aceasta mare tara europeana: Masinile cu motor diesel, interzise pe autostrada
  • Germania interzice circulatia masinilor diesel pe autostrada
  • Este pentru prima oara cand se aplica o astfel de masura
  • Mai multe orase au interzis deja accesul acestor vehicule
Distribuie pe Facebook

Se complica si mai mult situatia pentru proprietarii de masini cu motor diesel. Circulatia acestora a fost interzisa pe una dintre autostrazile care tranziteaza o mare tara europeana.

La aproape o saptamana dupa ce autoritatile din Franta au votat interzicerea circulatiei masinilor diesel in cele 79 de localitati din apropierea Parisului - mai multe detalii la urmatoarea adresa, proprietarii de vehicule cu propulsie pe motorina primesc o noua lovitura.

Este vorba despre o decizie a unei instante din Germania care stopeaza accesul acestor autoturisme nu doar pe anumite strazi din orasele Gelsenkirchen si Essen, ci chiar si pe unele portiuni ale autostrazii A40.

Masura respectiva ar putea intra in vigoare din vara anului 2019, incepand cu luna iulie, daca contestatia pe care Ministerul Mediului din landul Renania de Nord-Westfalia - acolo unde se afla sectoarele de drum vizate, ia in calcul sa o depuna nu va fi solutionata in mod favorabil.

Alte orase din Germania care au interzis sau planuiesc sa stopeze in viitorul apropiat accesul masinilor diesel pe anumite strazi sunt Koln, Bonn, Mainz, Stuttgart, Aachen, Frankfurt si, evident, capitala Berlin.

Deciziile despre care vorbim nu vizeaza orice vehicul cu propulsie pe motorina, ci se limiteaza la autoturismele mai vechi.

Distribuie pe Facebook
mai multe