Mazda vrea sa bata BMW la propriul joc: japonezii pregatesc doua motoare cu sase cilindri in linie

Mazda vrea sa bata BMW la propriul joc: japonezii pregatesc doua motoare cu sase cilindri in linie
  • Mazda pregateste doua motoare cu sase cilindri in linie
  • Compania japoneza lucreaza inclusiv la o noua platforma
  • Urmatoarea perioada de timp vine si cu propulsii alternative
Distribuie pe Facebook

Pe langa noile propulsoare, inginerii companiei nipone mai lucreaza si la o platforma destinata automobilelor de clasa medie, care va fi oferita inclusiv in compania unui sistem de tractiune integrala.

Intr-un document oficial obtinut de publicatia Jalopnik, japonezii de la Mazda anunta dezvoltarea a doua motoare cu sase cilindri in linie: unul pe benzina, care va beneficia de tehnologia Skyactiv-X, si altul pe motorina, din seria Skyactiv-D.

Exceptand viitoarele propulsoare, inginerii companiei nipone mai lucreaza si la o noua platforma destinata modelelor de clasa medie, care va fi oferita inclusiv in compania unui sistem de tractiune integrala, asa cum precizam si anterior.

Printre planurile japonezilor de la Mazda pentru anii ce vor urma se mai numara, totodata, si o completare a gamei de motorizari cu sisteme plug-in si micro-hibrid, plus o "maturizare" a limbaj de design cunoscut in lume sub numele de Kodo.

Alte informatii esentiale cu privire la viitorul companiei nipone sunt tinute, din pacate, departe de public, insa cele mentionate anterior, in randurile de mai sus, sunt mai mult decat suficiente pentru a starni interesul si curiozitatea planetei.

Planuri MazdaPlanurile de viitor ale companiei Mazda.

Cat despre ce se intampla in prezent cu Mazda, ei bine... tinem sa reamintim ca japonezii au lansat de curand o noua generatie a compactei Mazda3, care lupta pentru suprematie cu Volkswagen Golf, Kia Ceed, Ford Focus si Renault Megane.

Totodata, oficialii companiei nipone ofera in premiera absoluta un crossover pe nume CX-30 care, la o lungime totala de aproape 4.400 de milimetri, reprezinta puntea de legatura intre gama de produse CX-3 si familia de modele CX-5.

Noua Mazda3Noua Mazda3 hatchback.

Noua Mazda3Noua Mazda3 sedan.

Mazda CX-30Mazda CX-30.

Distribuie pe Facebook
mai multe