Ministrul Transporturilor: Pana in 2024, Romania poate avea 1000 de km noi de autostrada si drum expres

Ministrul Transporturilor: Pana in 2024, Romania poate avea 1000 de km noi de autostrada si drum expres
  • 700 de km noi de autostrada, inclusiv Autostrada Transilvania
  • 300 de km de drum expres, inclusiv Craiova - Pitesti
  • Sunt si cateva exceptii, cum ar fi un tronson din Autostrada Transilvania
Distribuie pe Facebook

Ministrul Transporturilor a declarat, in cadrul unei conferinte online, ca Romania poate avea pana in 2024 700 de kilometri noi de autostrada si 300 de drum expres.

Autostrazile au fost dintotdeauna un subiect sensibil in Romania si fiecare partid care a venit la conducere a avut grija sa nu il uite in campania electorala. Trecand peste lozinci, tara noastra chiar are nevoie de cat mai multe drumuri de mare viteza pentru o circulatie mai sigura si mai eficienta.

Despre subiectul autostrazi si infrastructura rutiera s-a discutat si la conferinta online RoInvest acolo unde Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost intrebat cati kilometri de autostrada vor fi finalizati pana in 2024.

Raspunsul oficialului roman a fost: 700 de kilometri noi de autostrada si 300 de drum expres. "Avem in derulare proiecte importante si consideram ca 700 de kilometri de autostrada si 300 de km de drum expres pot fi finalizati," a spus Bode.

Cei 700 de kilometri, ipotetici momentan, vor include loturile 1 si 5 din autostrada Sibiu - Pitesti, autostrada Lugoj - Deva, autostrada Transilvania integral - cu exceptia tronsonului care cuprinde tunelul Meses - autostrada A7 Ploiesti - Siret, mai putin loturile Pascani - Suceava si Suceava - Siret si A0 sau, cu alte cuvinte, centura Capitalei.

Potrivit lui Bode, "Sunt 700 de kilometri de autostrada aflate unele tronsoane in lucru, altele vor intra in lucru in perioada urmatoare, dar cert este ca pot fi finalizate, conform contractelor, pana in 2024."

In ceea ce priveste drumurile expres, soferii ar putea circula din 2024 pe Craiova - Pitesti, Braila - Galati, Focsani - Braila si Buzau - Braila.

"Sunt aproximativ 300 de kilometri de drum expres care pot fi finalizati in urmatorii patru ani," este de parere Ministrul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe