Noile standarde de emisii continua sa faca ravagii in industria auto. GOLF-ul GTI scos din oferta Volkswagen

  • Volkswagen scoate Golf-ul GTI din oferta
  • De vina ar fi noile standarde de emisii WLTP
  • Mai sunt disponibile Golf GTI Performance si Golf R
Distribuie pe Facebook

Daca arunci o privire pe site-ul oficial al constructorului german de automobile poti observa ca Golf-ul GTI, unul dintre cele mai populare hot-hatch-uri ale momentului, nu mai este disponibil in versiune "standard". De vina ar fi noile standarde pentru emisii si consum WLTP.

Emisiile si consumul de combustibil par sa fie principalele probleme cu care se confrunta toti marii constructori de automobile in ziua de azi. Pentru ca informatiile care ajung la client si implicit masurarea acestor valori sa fie cat mai corecta, autoritatile au anuntat inlocuirea testului NEDC cu unul mult mai potrivit pentru zilele noastre.

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

Desi a fost anuntat din timp, acesta a facut inca din prima clipa mai multe victime, care nu s-au conformat cu noile standarde. Printre acestea se numara BMW Seria 7, sedanul de performanta M3, Audi-ul SQ5 sau Peugeot-ul 308 GTI.

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

Unii producatori au oprit de tot productia, in timp ce altii au preferat sa instaleze un filtru de particule special pentru motoarele pe benzina si sa pastreze modelele "poluante" in oferta.

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

Aceste noi standarde pare sa-i fi afectat si pe nemtii de la Volkswagen, care in cea mai mare liniste posibila au scos din oferta Golf-ul GTI "standard". Acest lucru poate fi observat pe site-ul oficial al brand-ului din Wolfsburg, unde versiunea cu motor de 2.0 litri turbo si 230 de cai putere nu mai apare nicaieri.

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

Singurele variante disponibile ale hot-hatch-ului sunt Golf GTI "Performance" cu 345 de cai putere, 370 Nm cuplu si un pret de pornire de 32.950 de euro in Germania, si Golf-ul R care costa cel putin 43.200 de euro pe piata locala.

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

In acelasi timp, publicatia australiana Drive sustine ca de anul viitor, Golf-ul GTI nu va mai fi disponibil in Australia cu transmisie manuala.

Volkswagen Golf GTI si GTI Performance

"Schimbarea provocata de aparitia noilor standarde WLTP este una dintre provocarile cu care se confrunta marcile europene pe aceasta piata, dar am reusit sa profitam de aceasta situatie pentru a imbunatati cea mai vanduta masina de acest tip," a precizat Ben Wilks, directorul de marketing al VW Australia.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Golf GTI si GTI Performance
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 24 Mai 2018