Pe tocuri la volan: Cosmetizam, da' sa stim si noi!

Pe tocuri la volan: Cosmetizam, da' sa stim si noi!
  • Margele, margelute, bile si bilute
  • Pe tocuri la volan sau pe puf la volan?
  • "Machiajul" pentru masini
Distribuie pe Facebook

Astazi vorbim despre estetica masinii. Despre cosmetizarea ei, mai precis, ca estetica presupune si existenta frumosului.

Iar sunt hater, m-ati prins. N-as vrea sa ma intelegeti gresit si sa credeti ca am ceva cu tuningul - doamne fereste, departe de mine gandul, doar pentru asta suntem aici! Am insa ceva cu accesoriile de prost gust...

Si aici nu ma refer la braduleti, bradutii mei sau mai stiu eu ce alte minunatii de odorizante agatate de oglinda retrovizoare si nici la cruciulitele, crucile si cruciuloaiele atarnate ostentativ pe parbriz intr-un numar atat de mare incat sa-ti ia vizibilitatea si s-ajungi sa te bazezi doar pe doamne-doamne ca vei ajunge in siguranta acasa.

Am rascolit internetul sa gasesc cele mai kitschoase accesorii de decor (ca nici macar nu pot sa-i spun tuning) si-am dat peste tot felul de nebunii, de zici c-am ajuns in dressingul hibrid al lui Prince si Lady Gaga.

Iaca, asadar, care-s minunatiile pentru care judec, tai si spanzur cand ma uit la masini "infrumusetate":

Margele, margelute, bile si bilute

"Sunt pentru masaj si pentru confortul meu", ar zice ei. Par desprinse din intrarile-n camerele private ale cluburilor de striptease, as zice eu. Stiti usile alea false din siruri de margele, nu?

Cam asa arata si scaunele de masina cu "huse pentru masaj". Nu zic ca nu ti-e important confortul sau ca sigur ai o super-masina dotata cu super-scaune. Dar poti incerca ceva mai discret, daca chiar e nevoie.

Exista niste "arcuri" special concepute pentru a-ti relaxa zona lombara si care pot fi folosite atat pentru scaunele de birou, cat si pentru cele de masina. Ce-i drept, nu dau nici astea pe-afara de artistice, dar parca tot arata mai bine decat niste bile de lemn cu motive rustice, zic.

Pe tocuri la volan sau pe puf la volan?

Una e sa fii feminina si delicata, sa-ti placa bijuteriile si parfumurile diafane, sa preferi rochiile vaporoase in detrimentul jeansilor cu forma androgina si alta e sa te dai in stamba cu feminitatea ta aparenta, asa cum fac demoazelele care-si acopera volanul ba cu o blanita, ba cu un volanas si-asa mai departe.

Din fericire, nu le-am vazut cu ochii mei, ca mi-ar fi sangerat irisii de-atata pufosenie. Din nefericire, chiar daca nu le-am vazut eu sau tu, chestiile astea exista si sunt folosite.

Si daca tot ne-am luat de doamne si domnisoare, sa trecem acum si la categoria mai putin sensibila si mai putin pufoasa: conducatorii auto care-si acopera volanul, chipurile pentru a-l proteja, cu diverse chestii din plastic sau cauciuc care arata ca niste prezervative circulare.

Dom'le, volanul ala are si el un design, fie cat de modest; lasa-l asa sau cel mult imbraca-l in piele la un profesionist care stie sa-l echipeze suficient de discret incat sa nu para ca si-au facut copiii de cap cu materialul in masina ta.

"Machiajul" pentru masini

Da, cu totii asociem formele masinilor cu fizionomia umana. Tuturor ne par BMW-urile vechi incruntate si Fiat-ul 500 mirat, zambitor si dragalas. Dar de aici pana la a simti nevoia sa trantim niste pleoape pe faruri (vezi n la puterea k Opel Astra din anii '90 - 2005, sa zicem, cu aproximatie), niste buze senzuale sau o pereche de gene false e cale lunga.

Stiu, veti spune ca unii fac asta doar pentru evenimente tematice, gen nunti si alte cumetrii. Chiar si asa arata kitschos si nu vad nici o diferenta intre tipul asta de accesorii si palariile stralucitoare si banderolele pe care le poarta domnisoarele de onoare la petrecerea burlacitelor. Sunt niste chestii de prost gust, preluate de la muma kitschului - americanii, si care ar trebui sa fie interzise prin lege. Punct.

Bonus: masina ca un canvas

Flori, mustati, flacari, printese Disney, Hello Kitty, buline, dungi, carouri, semne tribale si-asa mai departe. Daca nu vrei sa promovezi un circ, un pet shop, un parc de distractii sau o gradinita, chestiile astea nu ar trebui sa fie pictate pe masina ta.

Aceeasi parere o am si in privinta foliilor mate, dar asta-i alta discutie. In orice caz, daca-ti pictezi astfel de chestii pe masina sau folosesti autocolante pentru a o decora ca pe un pom de Craciun, e clar ca nu o meriti, indiferent daca-i un harb de douaj' de ani sau ultimul Maybach.

Sinziana Patru

Distribuie pe Facebook
mai multe