Prima Dacie electrica din istorie, motiv de scandal: "Este de neconceput asa ceva!"

Prima Dacie electrica din istorie, motiv de scandal: "Este de neconceput asa ceva!"
  • Dacia Spring va fi asamblata in China
  • Sindicalistii francezi se opun acestei decizii
Distribuie pe Facebook

Prima Dacie electrica, Spring, a starnit deja primul sau scandal. Sindicatele care reprezinta muncitorii din Franta se impotrivesc construirii acestui model in China.

Spring, primul model electric din istoria Dacia si cea mai accesibila masina cu zero emisii din Europa, tine de vreo doua saptamani prima pagina a publicatiilor online de specialitate.

Dacia Spring

La scurt timp dupa publicarea primelor informatii cu imagini cu acest model, reprezentantii Renault au dezvaluit ca Spring va fi asamblat in China, la uzina Renault-Dongfeng din Shiyan, provincia Hubei. Tot aici este asamblat si Renault K-ZE.

Dacia Spring

Desi - in conditiile date - nu este ceva neobisnuit pentru un constructor de automobile sa asambleze masini in China si mai apoi sa le importe in Europa (BMW face acelasi lucru cu iX3), sindicatele care reprezinta muncitorii din Franta se opun vehement acestei decizii.

Dacia Spring

"Ne opunem vehement asamblarii modelului Spring in China. Acest lucru nu este in concordanta cu sprijinul pe care guvernul a spus ca il ofera industriei auto si locurilor de munca din Franta," a declarat Frank Daoust, purtator de cuvant al sindicatului CFDT.

Dacia Spring

Dacia Spring

Totodata, sindicatele avertizeaza Renault sa nu devieze de la obiectivul de a transforma Franta intr-un centru global de excelenta pentru masinile electrice. Reprezentantii ii mai cer producatorului din Hexagon sa se gandeasca la amprenta de carbon "dezastruoasa" a noului Spring, din cauza emisiilor generate de importul masinilor in Europa din China.

"Este de neconceput si iresponsabil sa le produci in afara Frantei," au concluzionat sindicalistii.

Dacia Spring

Dacia Spring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Dacia Spring
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2020