Problemele General Motors: 124 de decese din cauza contactului

Problemele General Motors: 124 de decese din cauza contactului
  • Hummer H3, pericol de incendiu in orice clipa
  • 124 de decese recunoscute de GM din cauza problemelor la contact
  • 42 de masini Hummer au luat foc din cauza cablurilor electrice
Distribuie pe Facebook

Recent, cei de la General Motors au recunoscut niste probleme grave. Asa cum va spuneam si acum vreo doi ani, unele modele comercializate de GM in Statele Unite aveau probleme cu contactul si masina putea sa ramana in mers cu motorul oprit. Din aceasta cauza directa, pana acum, au murit 124 de persoane. In plus, modelul Hummer H3 se pare ca are ceva probleme cu... focul. Nu prea suna bine, nu?

Chiar daca in 2014 studii private incercau sa demonstreze ca pana la acea data murisera 303 persoane in tot atatea accidente din cauza problemei recunoscute de General Motors la contactul unor anumite modele, abia acum, prin intermediul unui comunicat oficial, americanii recunosc ca cifra reala a ajuns la 124 de decese. Insa numarul plangerilor este mult mai mare, aproape 700, dar pana cand ancheta pentru fiecare in parte nu se va finaliza, cei de la GM recunosc doar numarul de 124. Care, oricum nu este deloc mic...

Problema este legata de contactul cu probleme care poate cauza masina sa se opreasca din senin, soferul ramanand fara servodirectie si fara servofrana, lucru ce in anumite cazuri a dus la accidente mortale. De fapt, GM a recunoscut ca unele modele, in numar de peste 10.000.000 de unitati vandute, majoritatea in SUA, si a facut o rechemare in service la toate masinile cu defect. Daca in State marcile si modelele afectate sunt Chevrolet Cobalt, Pontiac G5, Saturn Ion, Chevrolet HHR, Pontiac Solstice si Saturn Ski, in Europa, masinile fabricate in 2006, Opel GT, au fost rechemate pentru inlocuirea contactului.

Colac peste pupaza, de parca nu le-ar fi ajuns problema legata cu defectele de fabricatie la contact, GM se mai confrunta acum cu o noua rechemare. E vorba de modelul Hummer H3 care, se pare, ca are niste probleme pe partea electrica si poate lua foc in orice moment. Primele cazuri semnalate de clienti dateaza din 2009, cazuri pe care GM le-a analizat si le-a luat la cunostinta. Dar se pare ca abia saptamana trecuta au facut o rechemare la service oficiala a unor modele de Hummer din generatia a treia. In total, GM recunoaste ca stie de cazul a 42 de vehicule de acest gen care au luat foc din cauza unor cabluri de dimensiune incorecta care s-au topit si au dus la aprinderea unor componente.

La presiunea celor de la NHTSA, autoritatea de siguranta rutiera din Statele Unite, General Motors a facut un recall de 196.379 de vehicule Hummer H3 fabricate intre 2006 si 2010. Si pentru ca acest model nu a fost exportat oficial in Europa, toate masinile pe care le vedeti voi pe strazi sunt importate de peste ocean. Asadar, cu siguranta, si H3-urile din Romania fabricate atunci se incadreaza in recall... Cam greu de dus masina peste ocean la service, dar nu strica sa aveti un extinctor la indemana!

Distribuie pe Facebook
mai multe