Se inaugureaza autostrada Bucuresti-Ploiesti pe 30 iunie! Dar cu... biciclete!

Se inaugureaza autostrada Bucuresti-Ploiesti pe 30 iunie! Dar cu... biciclete!
Dupa mai multi termeni amanati si o intarziere destul de mare, iata ca in aceasta luna vom putea merge de la Bucuresti la Ploiesti pe autostrada. Dar pe doua roti numai! Aceasta se va inaugura pe 30 iunie, dar nu cu masini, ci cu biciclisti. Traficul rutier va fi liber incepand cu 1 iulie
Distribuie pe Facebook
Autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi inaugurata de biciclisti, pe 30 iunie, cu o zi inainte de deschiderea traficului rutier, conform celor de la Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti.
Evenimentul de pe 30 iunie se cheama "Kilometrul Verde" si sunt asteptati aproximativ 10.000 de biciclisti din Bucuresti, Ploiesti si zonele limitrofe. Participantii vor porni simultan de la cele doua capete ale tronsonului, Bucuresti respectiv Ploiesti, iar punctul de intalnire al celor doua grupuri de biciclisti va marca denumirea simbolica a acestui eveniment - Kilometrul Verde.
Daca numarul celor care vor merge pe 2 roti va atinge 10.000, dar si prin anvergura traseului propus, organizatorii spera ca vor reusi ca in data de 30 iunie sa inregistreze un record: cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.
Actiunea se adreseaza tuturor categoriilor de biciclisti, atat amatori cat si profesionisti, celor care folosesc bicicleta pentru drumurile zilnice, companiilor care incurajeaza programele "cu bicicleta la serviciu", indiferent de tipurile si performantele bicicletelor utilizate.
Scopul manifestarii Kilometrul Verde este de a atrage atentia asupra principalei probleme cu care se confrunta biciclistii din Romania - siguranta scazuta in trafic - si sa demonstreze ca numarul biciclistilor poate creste exponential atunci cand conditiile de siguranta in trafic sunt indeplinite. De altfel Motto-ul acestei actiuni este: "Pe Autostrada utilizam automobilul, dar in oras ne deplasam mai eficient cu bicicleta". Organizatorii precizeaza ca evenimentul se va desfasura inainte ca acest drum sa devina public si cu regim de autostrada.
Evenimentul Kilometrul Verde este o campanie de siguranta rutiera si este rezultatul unui parteneriat intre Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania, cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia Politiei Rutiere.

Distribuie pe Facebook
mai multe