Trei trenduri auto stupide care ar trebui sa inceteze imediat

Trei trenduri auto stupide care ar trebui sa inceteze imediat
Trei trenduri auto stupide care ar trebui sa inceteze imediat.
Distribuie pe Facebook

Prea multe display-uri...

"Ce-i prea mult strica", spune o veche vorba romaneasca - care pare sa se aplice de minune in cazul unor automobile precum Mercedes EQS, unde fiecare functie, de la prima si pana la ultima, este controlata prin intermediul celor (pana la) trei display-uri diferite, unite intr-o suprafata cu o latime de peste 140 de milimetri, prezente la nivelul panoului de bord. Sau - pentru persoanele cu nervi de otel, prin intermediul comenzilor tactile de pe volan.

In pericol se afla, mai nou, asa cum ne arata primul BMW i7 din istorie, si butoanele de pe fetele portierelor, acestea fiind inlocuite, momentan doar in partea din spate a habitaclului - ce este drept, cu mini ecrane color.

... prea putine ecrane.

Uneori, mai putin inseamna, de fapt, mai mult, insa anumite autoturisme - asa cum este cazul celebrei Tesla Model 3, dar si primului Volvo EX30 din istorie, par sa fi luat prea in serios celebra zicala. Cele de doua masini nu ofera decat un singur display - acesta integrand, spre marea disperare a soferilor, si vitezometrul.

Fireste, instalarea unui sistem HUD, aka afisaj pe parbriz, ar fi rezolvat problema ce a aparut odata cu disparitia ceasurilor de bord digitale...

Prea multa tehnologie, prea putina utilitate

... marii constructori au preferat sa se concentreze pe alte aspecte, precum numele artistului care a compus sunetul redat prin boxe la apasarea pedalei de acceleratie, pe cate butoane trebuie sa apese proprietarii pentru a isi parca - din telecomanda, autovehiculul. Ori, desigur, cate LED-uri sa aiba grila iluminata - care, oricum, arata, fie vorba intre noi, ca un pom de Craciun cu decoratii de prost gust.

Acestora li se alatura, daca mai era cumva necesara o asemenea precizare, detaliile de design oferite numai de dragul design-ului - precum prizele de aer false, jantele cat mai mari si anvelopele cat mai mici s.a.m.d.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Ianuarie 2024