Alex Mirea este dublu campion in sezonul 2013

Alex Mirea este dublu campion in sezonul 2013
  • Alex Mirea spera puncteze la Raliul Harghitei pentru noua sa echipa, Bacau Rally Team
  • Pilotul bucurestean a abandonat insa in urma spargerii radiatorului de apa
  • Alex Mirea este dublu campion national in sezonul 2013
Distribuie pe Facebook

Reusind sa bifeze deja toate obiectivele stabilite pentru acest sezon, Alex Mirea se deplasa la ultima etapa a Campionatului National de Raliuri cu scopul de a obtine cat mai multe puncte pentru noua sa echipa, Bacau Rally Team.

„Avand in vedere ca obtinusem titlul de campioni ai cupei Suzuki cu o etapa inainte de finalul sezonului, motivatia nu era prea mare, lucru care personal nu-mi place. Insa, la fiecare cursa plecam de acasa cu obiectivul de a termina pe podium. Am inceput destul de prost prima zi insa cu toatea astea eram lider la sfarsitul primei zile. A doua zi, am continuat sa-mi maresc avansul fata de locul secund pana cand impactul puternic cu apa a inceput sa aduca primele probleme, care usor-usor s-au transformat in abandon datorita spargerii radiatorului de apa, motorul ne avand suficienta racire. Cred ca poate fi considerat un abandon ''cu zambetul pe buze'' avand in vedere ca totul a decurs perfect in celelalte etape unde aveam nevoie de puncte.” a spus Alex MIREA, care a inregistrat la Harghita primul si singurul sau abandon din sezonul 2013 al Campionatului National de Raliuri.

“Tot anul am avut noroc si am fost ferit de abandonuri si personal am avut un sezon excelent mai ales dupa cele doua titluri de campion national obtinute in 2013. Venind dupa Raliul Iasiului unde probele cred ca sunt cele mai rapide din campionat, Raliul Harghitei poate fi considerat un raliu dur insa nu cred ca este un raliu mai dur decat Sibiul. Cele mai multe abandonuri au fost cauzate de trecerile prin celebra ''balta'' care ne-a produs si noua daune, care mai tarziu au condus la abandon. Din pacate abandonul de la Harghita a insemnat imposibilitatea de a puncta pentru echipa si imi pare foarte rau pentru colegii mei din Bacau Rally Team.” mai spunea Alex MIREA.

Revenit la jumatatea Campionatului National de Raliuri, Alex Mirea a reusit un parcurs excelent, pilotul bucurestean inregistrand patru victorii consecutive in Cupa Suzuki si trei victorii, plus un loc secund la clasa 9. “Am reusit sa revenim pe scena raliurilor din Romania la jumatatea campionatului cu ajutorul celor de la sgmarket.ro, fara de care nu as fi putut sa obtin aceste rezultate. Este foarte important pentru cei implicati in motorsport sa beneficieze de spijinul unui partener serios pentru ca altfel rezultatele sunt foarte greu de obtinut la acest nivel. Ma bucur pentru ce am realizat in acest an si planurile pentru 2014 includ evolutia pe un model R3, insa costurile ridicate pun acest plan in umbra momentan. Cu toate astea, nimic nu este clar si sper ca performantele reusite anul asta sa ne ajute la cooptarea unui partener puternic. In final vreau sa multumesc fanilor care m-au incurajat neconditionat in ambele competitii si sper ca si la anul sa fie alaturi de mine.” spunea Alex MIREA la finalul unui sezon de vis.

Echipajul format din Alex MIREA si Dragos DESPINOIU s-a bucurat in cadrul Campionatului National de Raliuri 2013 de sustinerea Sgmarket.ro, Delta Glass, Superformance.ro, VBCS.ro, Casa-fiscala.ro, RCAperoti.ro, dar si a catorva cativa prieteni.

Credit Foto: Sorin Pop

Distribuie pe Facebook
mai multe