Austriacul Manfred Stohl vine la Sibiu Rally Challenge

Austriacul Manfred Stohl vine la Sibiu Rally Challenge
  • Campionul mondial din P-WRC va participa la Sibiu Rally Challenge
  • Manfred Stohl va lua startul cu un Peugeot 207 S2000 impreuna cu Tina Monego
  • Echipajul austriac vrea sa castige duelul pe Transfagarasan
Distribuie pe Facebook

La Sibiu, in acest week-end, vor participa mai multi piloti straini care au facut istorie in cursele de motorsport. Este si cazul fostului campion mondial de raliuri Manfred Stohl, care va lua startul, alaturi de Tina Monego, la Sibiu Rally Challenge. Pilotul austriac va concura cu un Peugeot 207 S2000.

Manfred Stohl, campion mondial in P-WRC in sezonul 2000, a confirmat participarea la Sibiu Rally Challenge. Pilotul austriac va participa impreuna cu Tina Monego pe un Peugeot 207 S2000. Manfred Stohl nu este la prima sa vizita la Sibiu, austriacul participand in trecut la o editie a Sibiu Rally Show, dar a fost prezent si ca sef al echipei pentru care au concurat Andreas Aigner si Toshi Arai la etapele din Intercontinental Rally Challenge si Campionatul European de Raliuri. „Ma simt bine in Romania si am acceptat cu placere provocarea de a lua startul la acest eveniment. Am auzit foarte multe lucruri despre Transfagarasan si nu credeam ca se va organiza vreodata o proba speciala acolo”, a spus Manfred Stohl.

Pilotul austriac are la activ numeroase participari in Campionatul Mondial de Raliuri pentru echipe private, iar in prezent se ocupa de echipa Stohl Racing care prepara modele de competitie pentru piloti inscrisi in Campionatul Austriei sau in Campionatul European de Raliuri. Manfred Stohl mai participa constant la etape din Campionatul Austriei si la evenimente internationale. „Campionatul Romaniei este unul puternic si sunt sigur ca va fi o lupta stransa cu pilotii care au acceptat provocarea de a participa la Sibiu Rally Challenge. Vin la Sibiu sa ma lupt pentru victorie, dar si pentru placerea de a pilota pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume”, a mai adaugat Manfred Stohl.

Prima intalnire cu pilotii inscrisi la Sibiu Rally Challenge este vineri, 10 octombrie, la ora 17:00 in Piata Mare a orasului, unde este programata sesiunea oficiala de autografe. Tot vineri, incepand cu ora 18:00, este programata parada pe strazile din centrul orasului si startul festiv, iar de la ora 20:00 se va da startul pe prima speciala, Paltinis, in nocturna.

Sambata, 11 octombrie, toata actiunea se va desfasura pe Transfagarasan, iar duminica, 12 octombrie, pilotii se vor intrece pe circuitul de rally cross.

Distribuie pe Facebook
mai multe