Mos Craciun 2.0 devine electric: Opel RAK folosit pe post de ren

Mos Craciun 2.0 devine electric: Opel RAK folosit pe post de ren
Mos Craciun a calatorit dintotdeaua intr-o maniera ecologica, fara emisii de carbon. Totusi, in acest an, un nou Mos le da renilor o pauza bine meritata. Acestia vor fi inlocuiti de o altenativa proaspat sosita de la sediul Opel din Russelsheim: autovehiculul electric RAK e.
Distribuie pe Facebook
Conceptul "Noptii de vis" de Craciun si a livrarii discrete a darurilor nu mai este doar un vis. Cu toate acestea, cel mai frumos dar este facut mediului inconjurator - acest nou mod de transport este complet lipsit de emisii.

Opel isi respecta angajamentul fata de e-mobilitate pe tot parcursul anului, nu doar de Craciun. Modelul RAK e subliniaza angajamentul. Vehiculul electric urban, care a fost prezentat la Salonul Auto International de la Frankfurt, cantareste doar 380 kg, deoarece este fabricat din materiale usoare. Aceasta este aproximativ o treime din valoarea unei masini mici medii si chiar mai putin decat o sanie obisnuita cu reni.

Mai sunt si alte aspecte ce fac RAK e sa fie superior: are o raza de bracare de doar 5,5 metri, ceea ce il face foarte agil in centrele aglomerate ale oraselor si se mandreste si cu o viteza maxima de 120 km/h. In plus, RAK e este mai ieftin decat renii in termeni de intretinere: are nevoie de un singur euro la 100 de kilometri, in costuri de electricitate. Nici macar fanul pentru ajutoarele lui Mos Craciun nu este atit de ieftin.

"Sania" electrica a noului Mos Craciun ramane inca un concept. Totusi, cu Ampera Opel a inceput deja sa transforme viitorul in realitate prin productia de serie a vehiculelor electrice. Opel si-a asumat un rol de lider in domeniul e-mobilitatii, chiar cand marca intra in anul aniversar 2012 si sarbatoreste 150 de ani de la infiintare.

Opel Ampera este primul vehicul electric al unui producator european ce ofera mobilitate "oriunde, oricand" si o autonomie totala de 500 km. Sedanul cu 5 usi ofera spatiu pentru 4 adulti si permite transportarea eco a cadourilor mari, un lucru foarte apreciat de Mos Craciun.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 9 Decembrie 2011