Noul Audi Prologue Concept anunta un rival pentru Mercedes S-Class Coupe

Noul Audi Prologue Concept anunta un rival pentru Mercedes S-Class Coupe
  • Audi publica primele imagini ale noului Prologue Concept
  • Studiul ar putea prefigura un rival pentru S-Class Coupe
  • Propulsia este asigurata de un V8 TFSI de 4.0 litri si 605 CP
Distribuie pe Facebook

Prologue este numele celui mai recent concept car marca Audi, surpriza pregatita de germani pentru evenimentul Los Angeles Auto Show 2014 prefigurand atat un nou limbaj de design pentru compania din Ingolstadt, cat si un potential rival pentru Mercedes-ul S-Class Coupe.

Anticipat de un video teaser publicat chiar la inceputul acestei luni, noul Audi Prologue Concept poarta semnatura designer-ului Marc Lichte si impresioneaza in special prin dimensiunile sale - precum lungimea totala de 5.1 metri sau ampatamentul ce masoara nu mai putin de 2.940 milimetri .

Grila supradimensionata a radiatorului, blocurile optice alungite dotate cu tehnologia Laser, respectiv LED si jantele proeminente ce gazduiesc jante din aliaj pe 22 inch ocupa un loc fruntas in topul celor mai remarcabile detalii ale exteriorului, in timp ce panoul de bord ce integreaza nu mai putin de trei monitoare tactile reprezinta principala atractie a interiorului. Asta pe langa multiplele insertii de de piele, lemn si aluminiu, bineinteles.

Audi Prologue Concept

Audi Prologue Concept

Construit dintr-o combinatie de otel si aluminiu, noul Audi Prologue Concept cantareste aproximativ 1.980 de kilograme si este pus in miscare de o unitate V8 bi-turbo de patru cilindri, cuplata la o transmisie tiptronic in opt rapoarte si livrata alaturi de un sistem de tractiune integrala quattro.

Pentru cei interesati de cifre si numere, mentionam ca cei 605 cai putere si 750 Newton-Metri regasiti in dreptul valorilor maxime sunt mai mult decat arhisuficienti pentru ca acceleratia de la 0 la 100 km/h pe ora sa se realizeze in doar 3.7 secunde. Nu avem nici cea mai mica idee cu privire la unde se va opri acul vitezometrului, oficialii germani preferand sa anunte in schimb consumul mediu de carburant, de 8.6 litri la 100 kilometri.

Dupa cum precizam si cateva randuri mai sus, noul Audi Prologue debuteaza in premiera mondiala cu ocazia evenimentului Los Angeles Auto Show, ce se desfasoara in perioada 21 - 30 noiembrie. Salonul ia insa startul mai devreme pentru presa de specialitate, asa ca primele fotografii reale ale concept car-ului ce ar putea prefigura un rival pentru Mercedes-ul S-Class Coupe isi vor face aparitia pe internet chiar in cursul zilei de astazi.

Audi Prologue Concept

Audi Prologue Concept

Audi Prologue Concept

Fascinat de noul Audi Prologue? Ei bine, atunci te invitam sa descoperi impresionantul concept car german intr-un amplu material video, de peste 13 minute.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Audi Prologue Concept
mai multe