Noua masina de la Volvo le-a dat aparatele peste cap. A fost la un singur pas sa obtina 100% la aceasta proba

Noua masina de la Volvo le-a dat aparatele peste cap. A fost la un singur pas sa obtina 100% la aceasta proba
  • Ultima sesiune de teste de la Euro NCAP are ca protagonisti noile Ford Focus si Volvo XC40
  • Asa cum era de asteptat, ambele automobile au reusit sa obtina punctajul maxim de cinci stele
  • Modelul companiei suedeze a impresionat prin procentajul de 97% de la Protectia Adultilor
Distribuie pe Facebook

Printre automobilele facute praf - in scopuri stiintifice, la ultima serie de teste marca Euro NCAP se numara si cea de-a patra generatie a modelului Ford Focus.

Sfarsitul lunii iulie a venit cu o noua serie de teste marca Euro NCAP, organizatia care puncteaza automobilele de ultima generatie in functie de nivelul de siguranta oferit intrand de curand in posesia unor reprezentanti de seama ai segmentului compact: Ford Focus si Volvo XC40.

Asa cum era de asteptat, ambele modele au reusit sa obtina punctajul maxim de cinci stele, insa crossoverul suedez este cel care a stralucit la aceasta sesiune: si totul dupa ce a fost recompensat cu procentajul de 97% datorita performantelor aratate la proba Protectia Adultilor.

Ca si cea de-a patra generatie a compactei Ford Focus, noul Volvo XC40 a finalizat ultima sesiune de teste marca Euro NCAP cu un scor de 87% la categoria Protectia Copiilor, in timp ce nivelurile Protectia Pietonilor si Siguranta Asistata au fost incheiate cu 71, respectiv 76%.

De cealalta parte, automobilul care concureaza impotriva unor modele precum Volkswagen Golf, Renault Megane ori Opel Astra se poate lauda cu urmatoarele procentaje: 85% la Protectia Adultilor, 72% la Protectia Pietonilor si, nu in ultimul rand, 75% la Siguranta Asistata.

Indeajuns insa cu teoria si iata cum se traduc, in realitate, punctajele de cinci stele obtinute de compactele anterior mentionate:

Toate informatiile oficiale referitoare la primul XC40 din istoria companiei Volvo, dar si detaliile generatiei cu numarul patru a modelului Ford Focus sunt disponibile la urmatoarea adresa, respectiv accesand acest link.

Distribuie pe Facebook
mai multe