Ultimul model testat de Euro NCAP. A primit cinci stele chiar daca a luat un 'pieton' pe capota

Ultimul model testat de Euro NCAP. A primit cinci stele chiar daca a luat un 'pieton' pe capota
  • Noul Ford Edge a fost recompensat cu punctajul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP
  • SUV-ul american a reusit un procentaj de 85% la categoria Protectia pasagerilor adulti
  • 37.7 de puncte au fost acordate pentru protectia asigurata pasagerilor copii
Distribuie pe Facebook

Ulltima parte a lui 2016 a fost extrem de aglomerata pentru Euro NCAP, la sediul organismului european de siguranta venind in teste mai bine de zece modele diferite.

Pentru 'serviciile' prestate, marea majoritate a respectivelor automobile a fost recompensata cu maximul de cinci stele - vezi Audi Q2 sau Hyundai Ioniq, insa au exista si cateva exceptii, cum a fost cazul noului Suzuki Ignis.

Masina despre care vom discuta in decursul urmatoarelor randuri se inscrie in primul dintre cele doua grupuri enumerate mai sus, proaspat lansatul Ford Edge primind un punctaj de 32.5 puncte (85%) pentru protectia oferita pasagerilor adulti.

Felul in care a fost proiectat, respectiv sistemele de siguranta din dotare i-au permis SUV-ului american sa obtina un scor de 37.7 puncte (sinonim cu un procentaj de 76%) la categoria Protectia pasagerilor copii.

Urmatoarea pe lista, problema legata de protectia asigurata pietonilor a fost rezolvata de noul Ford Edge cu 28.3 puncte (67%), la final ramanand de precizat un total de 10.7 puncte (89%) pentru Siguranta Asistata, in ciuda unor erori neprogramate.

Despre noul Ford Edge

Lansat si pe piata auto din Romania la sfarsitul acestei primaveri, noul Ford Edge este disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 41.600 de euro. Versiunea de baza dispune de o unitate 2.0 TDCi de 180 CP.

Cea mai ieftina varianta a SUV-ului american mai propune, de asemenea, si o cutie manuala cu sase rapoarte, un sistem inteligent de tractiune integrala - cu distributie variabila a cuplului, sapte airbag-uri sau lampi spate cu tehnologie LED.

Nu lipsesc din meniu nici farurile de ceata, geamurile electrice cu actionare electrica, aerul conditionat automat cu reglare pe doua zone ori ecranul tactil cu diagonala de opt inch, in cazul in care te intrebai.

In ceea ce priveste modelul de top, clientul va primi o nota de plata care se ridica la 48.350 de euro (fara optionale). Plus un 2.0 TDCi de 210 CP, o automata cu sase rapoarte, dar si parbriz, respectiv scaune fata incalzite, faruri cu aprindere automata, haion actionat electric, senzori de parcare fata / spate, Keyless Entry, navigatie sau ultimele noutati in materie de siguranta asistata.

Noul Ford Edge

Noul Ford Edge

Noul Ford Edge

Noul Ford Edge

Noul Ford Edge

Noul Ford Edge

Noul Ford Edge

Noul Ford Edge

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Noul Ford Edge
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 8 Decembrie 2016